Onko tästä Florida Panthersin nuoresta suomalaisesta jopa vuoden tulokkaaksi?

Lunastaako nuori suomalainen kovat odotukset?
Florida Panthers prospect

Suomalainen jääkiekkoilija Henrik Borgström varattiin vuoden 2016 NHL-draftissa numerolla 23. Miestä ei juurikaan tunnettu varaushetkellä suomessa ja Florida Panthersin tekemä varaus oli suurelle yleisölle pienimuotoinen yllätys. Borgström pelasi kaksi seuraavaa kautta melko maagisella tasolla yliopistosarja NCAA:ssa ja nyt suomalaisen odotetaan lyövän itsensä läpi myös NHL:ssä.

BONUS: 100€ bonus + 70€ ilmaisvetoina
Pelaa nyt

Kaudella 2016-17 Henrik Borgström tikkasi Denverin Yliopiston paidassa 37 ottelua tehoin 22 + 21 = 43. Miestä muistettiinkin kauden päätteeksi henkilökohtaisella All American palkinnolla ja kausi kruunautui yliopistomestaruuteen. Kaudella 2017-18 Henrikin meno oli vieläkin hurjempaa kun 40 ottelua tuottivat suomalaiselle pisteet 23 + 29 = 52. Joukkueen matka tyssäsi kuitenkin aikaisin playoffeissa, jonka jälkeen Florida kutsui Borgströmin edustuksensa riveihin.  21 – vuotias keskushyökkääjä ehti pelata Floridassa 4 ottelua ja runkosarjan viimeinen ottelu tuotti Henrikille uran ensimmäisen NHL-maalin, muuan Tuukka Raskin selän taakse.

Pienikokoinen Borgström on ihastuttanut otteillaan koko Floridan johdon ja valmennustiimin. Nyt kun NHL-uran kuparinen on jo rikottu viime kauden päätteeksi, niin seuraavaksi on aika lunastaa odotukset vakituisesta pelipaikasta. Ennen kauden alkua ja harjoitusotteluiden perusteella Borgström tulee starttaamaan NHL-kauden Florida Panthersin kolmosketjun sentterinä. Valmentaja Bob Boughnerilla onkin edessään mielenkiintoinen tilanne Borgströmin ja Nick Bjugstadin kanssa. Jos kumpikin herra pelaa hyvin niin siirretäänkö esimerkiksi Borgström laitahyökkääjän paikalle jopa kahteen kärkiketjuun Aleksander Barkovin tai Vincent Trocheckin rinnalle?

Veikkaussivut.com jää mielenkiinnolla seuraamaan, miten Borgströmin kausi lähtee käyntiin ja onko miehestä ottamaan paikkansa NHL-jäillä. Panthers-fanien villeimmissä unelmissa Borgströmin odotetaan olevan vahvoilla vuoden tulokkaaksi (Calder Trohy) ja auttavan pantterit aina pudotuspeleihin asti.

Uskotko sinä Borgströmin breikkaavan ensi kaudella?

 

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia