Ottawa Senatorsin kulttihyökkääjä lopettanee uransa

Nealin ura loppunee tähän kauteen

Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman kertoi Twitterissä Ottawa Senatorsin pitävän torstaina tiedotustilaisuuden, jonka uskotaan koskevan 38-vuotiaan hyökkääjää Chris Neailin eläköitymisestä.

Kulttimaineen saavuttanut Chris Neil on edustanut Ottawaa 17- kauden ajan ja yli 1000-ottelun verran.

Kovana taklaajana tunnettu Neil aloitti tämän kauden ilman sopimusta. Tulisesta taistelija luonteesta kertoo NHL-uralla kertyneet 2522 jäähyminuuttia, joilla irtoaa kaikkien NHL-pelaajien kertyneiden jäähyjen listalla sija 20. Ikääntyessään Neil on kuitenkin parantanut otteitaan myös hyökkäyspäässä, tästä osoituksena 1026:ssa ottelussa kertyneet tehot 112+138=150.

Ottawa Citizen uutisoi syksyllä GM Pierre Dorionin ja apulaisGM Randy Leen tarjonneen Neilille sopimusta, mutta Ottawanaan saapunut uusi valmentaja Guy Boucher ei ollut kiinnostunut jatkamaan romuluisen hyökkääjän kiinnitystä.

Neilin mukaan tarjouksia on sadellut, mutta yksikään ei ole sopinut hänelle sekä perheelleen.

– On outoa aloittaa kausi ilman sopimusta, sillä tämä on ensimmäinen kauden alku NHL-urallani kun ei ole sopimusta. Joudun pohtimaan mikä olisi paras vaihtoehto minun perheelle. Käymme vielä joidenkin joukkueiden kanssa neuvotteluja ja katson myöhemmin miltä näyttää.

– Minusta ollaan oltu kiinnostuneita muutamassa NHL-seurassa. Vielä ei ole löytynyt minulle ja perheelleni sopivaa seuraa ja kaupunkia, Neil kertoo TSN Radio Ottawalle.

Lue myös Erik Karlssonin jatkosta Ottawassa.