Ovechkinin upea ele - osti kodittomalle vaatteita

Hyväntekijä The Great Eight

Aikojen saatossa useat urheilijatähdet ovat osoittaneet hyväsydämmisyyttään auttaen vähäosaisia tavalla tai toisella.

Tällä kertaa avujaan tarjosi Washington Capitalsin venäläistähti Alexander Ovechkin.

Lokakuun lopulla sosiaalisessa mediassa levisi Edmontonilaisen kahvilan liikkeelle laittama huhu, jossa Ovi oltiin nähty antamassa vaatteensa kodittomalle miehelle. Ovechkin kertoi myöhemmin menneensä kauppaan juurikin ostaakseen kodittomalle paidan, takin sekä hatun.

Venäläinen olisi ilmeisesti halunnut pitää urotekonsa salassa ja poissa suurimman median ihmetyksiltä. Hän nimittäin vaikutti hieman hermostuneelta NHL.comin haastattelussa. Hän itse vähätteli tapausta: ”Eihän siinä nyt ollut mitään erikoista. Olin menossa kauppaan ja näin miehen, joka oli kylmällä ilmalla lähes alasti. Menin suoraan kauppaan ostamaan hänelle takin, paidan sekä hatun. Mielestäni tuollaisessa tilanteessa jokainen ihminen voisi tehdä jotain hyvää auttaakseen.”

Ovechkinin turhautuminen jatkuviin kysymyksiin asian tiimoilta on ymmärrettävää,  sillä hänen seurakaveri Tom Wilson oli sitä mieltä ettei Ovi tee tuollaista huomion takia, vaan puhtaasti auttamisen ilosta.

”Hän saa koko ajan kuraa niskaansa, mutta oikeasti hän on kaveri, joka tekee mitä haluaa, eikä piittaa siitä mitä mieltä muut ovat. Hän on kaveri, joka ei tee tuollaista saadakseen huomiota. Hän teki niin, koska hän koki sen olevan velvollisuus”, Wilson tilittää.

The Great Eight ei kuitenkaan osoittanut ystävällisyyttä Edmonton Oilersille. Hän nimittäin auttoi joukkueensa nousemaan 0-2 tappioasemasta voittoon, antaen kolme maaliin johtanutta syöttöä. Hänen alkukauden pistesaldo on 15 ottelussa, 12+5=17.