Ovechkin rikkoi uuden ennätyksen

Washington Capitalsin Alex Ovechkin on nyt eniten NHL -pisteitä tehnyt venäläispelaaja. Aikaisempi ennätysmies oli Sergei Fedorov, Ovechkinin nuoruusvuosien idoli. Kurri ja Selänne tosin ovat vielä kaukana edessä.

Alex Ovechkin, Washington CapitalsAlex Ovechkin rikkoin jälleen viime yönä NHL:ssä yhden ennätyksen. Washington Capitalsin Ovechkin on nyt eniten pisteitä NHL:ssä tehnyt venäläispelaaja. Edellinen ennätysmies oli Sergei Fedorov, mutta Ovechkin meni yhdellä ohi, kun hän sai syöttöpisteen Capitalsin viime yön 3-2 voitossa Vancouver Canucksista.

Ovechkinilla on nyt yhteensä 1180 pistettä – 644 maalia ja 536 syöttöä – 1055 runkosarjan ottelussa. Fedorovilla oli yhteensä 483 maalia ja 696 syöttöä. Hän lopetti uransa vuonna 2009 18 kauden ja 1248 ottelun jälkeen. Fedorov pelasi Detroit Red Wingsissä, Mighty Ducks of Anaheimissa, Columbus Blue Jacketsissa sekä myös Washingtonissa. Hänet nimitettiin Hockey Hall of Fameen vuonna 2015.

”Sitä kun alkaa pelaamaan jääkiekkoa ja pääsee NHL:än, niin unelmana on tehdä yksikin maali tai kaksi, ja nyt ole ykkönen venäläisten listalla. On se aika ihmeellistä”, Ovechkin sanoi.

 

Ovechkin sai Vancouveria vastaan syöttöpisteen TJ Oshien maaliin ensimmäisen erän alussa. Ovechkin järjesti Niclas Bäckströmille syöttöpaikan ja Oshie löi reboundin sisään.

Fedorov oli Ovechkinin nuoruusvuosien idoli tämän kasvaessa Moskovassa. Fedorov voitti Stanley Cupin kolmesti Detroitin joukkueen kanssa, ja hänestä tuli ensimmäinen venäläinen, joka on valittu NHL:n parhaaksi pelaajaksi. Ovehckin sai hetken pelata Fedorovin joukkuekaveina Washingtonissa, kun Capitals hankki uraansa lopettelevan Fedorovin Columbuksesta.

Ovechkin on voittanut NHL:n MVP-palkinon Hart Trophyn kolmesti ja Stanley Cupin kerran, viime keväänä.

Koko NHL:n kaikkien aikojen tilastossa Ovechkin on sijalla 49, neljä pistettä Rod Brind’Amourin takana.

Yhtään venäläistä ei enää ole Ovechkinin edellä, mutta kaksi suomalaista on. Jari Kurri on tilaston sijalla 21 pisteillä 1398. Teemu Selänne on sijalla 15, pisteitä 1457.

 

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia