Pääseekö puolustaja Sami Niku Winnipeg Jetsin kokoonpanoon lähiviikkoina?

Suihkaripaitoihin lisää suomalaisväriä?

Yksi tämän NHL-kauden kovimmista suorittajista on ollut kärkikastissa taisteleva kanadalaisseura Winnipeg Jets. Kuten kaikki varmasti tietävät niin seuran riveissä pelaa kaksi suomalaista, maalitykki Patrik Laine sekä alivoimaspesialisti Joel Armia. Nyt joukkueella on kuitenkin mahdollisuus nostaa riveihinsä lisää suomalaisväriä AHL:n puolelta.

Winnipeg Jets sai vähän aikaa sitten ikävää jobin postia, kun joukkueen ykköspuolustajiin lukeutuva Jacob Trouba loukkaantui, ja miehen kerrottiin olevan sivussa pelikentiltä 6 – 8 viikkoa. Uutinen on huono Trouban ja joukkueen kannalta, mutta sinivalkoisten lasien läpi katsottuna tämä saattaa olla hyvä uutinen suomalaispuolustaja Sami Nikulle.

Jacob Trouda on ehdottomasti Jets-miehistön parhaimmistoa, mitä tulee kiekolliseen taitavuuteen. Tämän vuoksi miehen loukkaantuminen on paha menetys, mutta tästä samasta syystä juuri Sami Niku olisi loistava mies täyttämään Trouban saappaat. Ensimmäistä kautta Pohjois-Amerikassa pelaava JYP-kasvatti on ollut tällä kaudella oivassa vireessä Jetsin farmiseuran Manitoba Moose joukkueen paidassa. Niku on nakuttanut puolustajan tontilta 44 ottelussa mukavat tehot 8 + 21 = 29. 21 – vuotias suomalainen onkin AHL-tulokas puolustajien paras pistemies sekä koko AHL:n neljänneksi tehokkain pakki. Jetsillä olisikin nyt mitä mainion tilaisuus marssittaa jäälle kokonainen suomalaistrio, ja ulosmitata Nikun potentiaalia tilanteessa jossa pudotuspelipaikka on jo käytännössä varma.

[niku2 shortcode=”niku2″]

 

Tällä hetkellä todennäköisempi vaihtoehto Trouban tilalle on jo NHL-kokemusta kolmentoista ottelun verran kartuttanut Tucker Poolman. Mies on kuitenkin luonteeltaan enemmän romuluinen peruspuolustaja kuin kiekollinen pakki, eikä hänen otteensa ole vielä olleet sillä tasolla millä sementoidaan paikka lopullisesti pelaavasta kokoonpanosta. Toivokaamme siis että Niku saa näytönpaikan!

[niku3 shortcode=”niku3″]

Käy lukemassa myös tuhtipakettimme:  Etelä-Korean talviolympialaiset