Pep Guardiolan ostoslista

Kun City ei voita, niin Guardiola haluaa ostaa lisää pelaajia. Sitten City voittaa Mestareiden liigan,kun muilla ei ole enää yhtään pelimiestä jäljellä.

Manchester Cityn kaudesta ei tullutkaan täydellistä. Valioliigan mestaruuden se on jo käytännössä ottanut, mutta Mestareiden liiga päättyi tylysti Liverpoolia vastaan. FA Cup päättyi pikkuseura Wigania vastaan, mutta pienemmän Carabao Cupin Cty voitti. Kaksi pokaalia neljästä ei ole jättipotti.

Syy Cityn hieman vajaaksi jääneeseen kauteen on tietenkin liian heikko pelaajamateriaali. Tai ainakin Pep Guardiola tuumaa näin. Telegreph -lehden mukaan Guardiola haluaa kesällä joukkueeseen uuden topparin, puolustavan keskikenttäpelaajan ja monipuolisen hyökkääjän. Guardiola on nyt käyttänyt kahdessa kaudessa Cityn rahaa 450 miljoonaa puntaa pelaajaostoihin. Uusien hankintojen jälkeen Guardiola on laittanut haisemaan jo 600 miljoonaa puntaa.

Telegraphin mukaan Guardiolan ehdokkaat uusiksi pelaajiksi Cityn keskikentälle ovat Dortmundin Julian Weigl, Shaktar Donetskin Fred, Napolin Jorginho sekä Nicen Jean-Michel Seri. Jokainen edellämainituista maksaisi Citylle vähintään 40 miljoonaa puntaa.

Manchester City on hyvin kiinnostunut myös Monacon monipuolisesta Thomas Lemarista. Hänen hintansa olisi noin 90 miljoonaa puntaa.

Chelsean belgialaistaituri Eden Hazard olisi Telegraphin mukaan Guardiolalle unelmahankinta, mutta tuskin Chelsea myy tähteään toiselle Valioliiga-joukkueelle. Tammikuussa City yritti kaapata Leicesteristä Riyad Mahrezia, ja ehkä tämä kauppa on taas esillä kesällä.

Topparin hankinta ei ole Guardiolan listan kärjessä, mutta ilmeisesti Tottenhamissa hieman huonoon asemaan joutunut Toby Alderweireld kiinnostaisi ManCityä. Alderweireld on ilmeisesti lähdössä Spursista, mutta joukkue myy hänet mieluiten ulkomaille.

Topparin hankinta oli Citylle tärkeää, koska Vincent Kompany on ollut hyvin paljon sairastuvan puolella. Viime aikoina Kompany on taas ollut terveenä ja hyvässä kunnossa, joten tämä pelipaikka ei ole Guardiolan ykköshuolenaihe. Tosin Kompany saattaa hajota taas milloin tahansa.