Pep ja Jose Valioliiga-managereiden palkkakunkut

Guardiola tienaa enemmän kuin kukaan Manchester Cityn pelaajista. Manchester Unitedissa Pogba ja Sanchez tienaavat enemmän kuin Mourinho.

Raha puhuu Valioliigassa. Valioliigan pelaajat tienaavat tavallisille ihmisille käsittämättömiä summia. Hiljattain Manchester Unitediin Arsenalista siirtynyt Alexis Sanchez on Unitedin punapaidassa Valioliigan parhaiten palkattu pelaaja. Hänen viikkopalkkansa on siirron jälkeen 350 000 puntaa. Se on lähes 35 puntaa joka minuuttia, silloinkin kun Sanchez on sikiunessa tai pöntöllä istunnolla.

Managerit tienaavat Valioliigassa myös mukavasti. Kolme liigan managereista tienaa The Sunin mukaan enemmän kuin yksikään joukkueensa pelaajista. Manchester Cityn manageri Pep Guardiola tienaa joka viikko 288 000 puntaa. Cityn pelaajien ykkönen on Kevin De Bruyne, jonka viikkopalkka on 260 000 puntaa.

Toinen pelaajiaan enemmän tienaava on Huddersfieldin manageri David Wagner, joka tienaa 38 000 punnan viikkopalkkaa. Huddersfieldin pelaajien palkkalistan ykkönen on Aaron Mooy, jonka viikkotili on 32 000 puntaa.

Kolmas manageri, joka tienaa pelaajiaan enemmän, on Burnleyn Sean Dyche. Dyche tienaa joka viikko 70 000 puntaa, ja seuran pelaajien palkkakunkku Chris Wood 50 000 viikossa.

Pep Guardiola ja Jose Mourinho ovat Valioliigan parhaiten palkatut managerit, mikä sopiikin sarjakärjen ja sarjakakkosen arvolle. Kummankin palkka on edellämainittu 288 000 puntaa. Chelsean Antonio Conte tienaa 125 000 puntaa viikossa. Arsenalin Arsene Wenger nettoaa hieman alle 154 000 puntaa viikossa. Liverpoolin Jurgen Kloppin viikkopalkka taas on noin 135 000 puntaa viikossa. Spursin Mauricio Pochettinon palkka taas on 105 000 puntaa viikossa.

Valioliigan pikkuseuroissa on huomattavasti pienemmän palkat kuin suurseuroissa. Bournemouthin manageri Eddie Howe tienaa 14 500 puntaa viikossa. Howea on kaavailtu Arsenalin seuraavaksi manageriksi, ja se tietäisi huimaa palkankorotusta. Joillain managereilla on Valioliigassa kovinkin pieni palkka, mutta hyviä bonuksia. Stoken uusi manageri Paul Lambert tienaa hyvin vähän, mutta hän saa miljoonan punnan bonuksen, jos seura pysyy Valioliigassa.