Philippe Coutinho Bayern Muncheniin

Philippe Coutinhosta tuli Barcelona-floppi, ja mies lähti Bayern Muncheniin lainasopimuksella. Osto-option hinta olisi 120 miljoonaa euroa.

Philippe Coutinho, Bayern Munchen

Philippe Coutinho lähti Barcelonassa lainasopimuksella Bayern Muncheniin. Bayern maksaa tästä kaudesta reilut kahdeksan miljoonaa euroa Barcelonalle brassipelurin palveluksista, ja Coutinho tietenkin saa Saksassa saman palkan kuin Barcelonassa.

Bayernilla on vielä osto-optio Coutinhosta, ja lopullisen kaupan hinta olisi 120 miljoonaa euroa.

Coutinhon pelit Barcelonassa ovat olleet aikamoinen floppi. Kovalla kohulla Liverpoolista tammikussa 2018 tullut brassi on jäänyt usein istuskelemaan vaihtopenkille, vaikka miehen odotettiin ottavan avauspaikan heittämällä. Lopulta Coutinho teki Barcalle 75 ottelussa 21 maalia ja antoi 11 maalisyöttöä.

Virallisessa tiedotteessaan lainakaupoista Barcelona kirjoitti, että ”FC Barcelona haluaa julkisesti kiittää Philippe Coutinhoa sitoutumistaan ja omistautumisestaan, sekä toivoo hänelle kaikkea hyvää tässä uransa uudessa vaiheessa”. Tuollainen lausahdus ei oikein ennakoi sitä, että Coutinho olisi koskaan palaamassa Nou Campille.

Uusi alku epäonnistumisen jälkeen

Coutinhon tilanne Barcelonassa kävi kesällä entistä tiukemmaksi, kun ranskalainen Antoine Griezmann tuli seuraan Atletico Madridista. Coutinho ei ollut Barcelonan kokoonpanossa ollenkaan La Ligan avauspelissä. Barca hävisi avauksen ilman Leo Messiä Athletic Bilbaolle 0-1.

Philippe Coutinhon oma lausunto lainasopimuksesta julkaistiin Bayern Munchenin tiedotteessa.

”Minulle tämä siirto tarkoittaa uutta haastatte uudessa maassa, yhdessä maailman parhaimmistajoukkueista. Kuten Bayern Munchenilläkin, minulla on suuri kunnianhimo, ja uskon, että voin saavuttaa tavoitteeni uusien joukkuekavereiden kanssa”, Coutinho kirjoitteli kuin suoraan futisjargonin oppikirjasta.

Bayernin pomomies Karl-Heinz Rummenigge kertoi, että seura on halunnut Coutinhon jo jonkin aikaan, ja nyt kun se onnistui, niin kiitokset Barcelonalle.

Bayern Munchenin seuralegendat Arjen Robben ja Franck Ribery lopettivat pelit viime kauteen, joten Bayernilla on ollut kova tarve saada hyökkäykseensä taitoa. Jos Coutinho onnistuu niin kuin aikoinaan Liverpoolissa, niin hän on kyllä enemmän kuin tarpeeksi.

 

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia