Philippe Coutinhoa viedään taas Barcelonaan

Taas sama kuvio kuin kesällä: Barca haluaa Coutinhon, Klopp ei halua myydä, mutta joka tapauksessa hintalappu on huima.

Tammikuun siirtoikkuna aukesi. Philippe Coutinhon siirtyminen Liverpoolista Barcelonaan nousi heti esille, ja samantien hommasta tuli mutkikasta. Ensin Barcelonan pelipaidat valmistama Nike ehti julkaista mainoksen, jonka mukaan Coutinho olisi jo kaupattu Barcaan. Niken verkkokaupan sivuille ilmestyi teksti: ”Philippe Coutinto on valmis sytyttämään Nou Campin. Osta itsellesi Barcelonan pelipaita ”Taikurin” nimellä (taikuri tarkoittaa juuri Coutinhoa). Toimi nopeasti, ilmainen personoitu painatus vain tammikuun kuudenteen saakka”. Mainos poistettiin Niken sivuilta kyllä hyvin nopeasti, mutta toki se huomattiin kaikkialla. Nike ei ole suostunut kommentoimaan mainosmokaansa millään tavalla.

Nyt Liverpool vaatii Coutinhosta tähtitieteellistä siirtosummaa 180 miljoonaa euroa, jos Barca kerran on niin varma kaupoista, että se on jo mainostettu paitakaupassa. Liverpoolin pyytämällä summalla Coutinhosta tulisi kaikkien aikojen toiseksi kallein pelaaja Neymarin jälkeen.

Viime kesänä Liverpool hylkäsi kolme Barcan tarjousta Coutinhosta. Viimeisin tarjous oli peräti 115 miljoonaa puntaa, kun ensimmäinen tarjous oli 86 miljoonaa puntaa. Coutinho oli sen verran suivaantunut siitä, että kesän kaupat menivät pieleen, että hän samantein ilmoitti olevansa selkävaivainen ja pelikyvytön. Sittemmin Coutinho on jälleen ollut tärkeä pelaaja Liverpoolin huimassa kärkipäässä. Valioliiga-maaleja hän on tällä kaudella tehnyt seitsemän. Brittilehtien mukaan Coutinho on neuvotellut Barcan kanssa koko kuluvan kauden, joten siirto on hyvinkin edelleen ilmassa. Jos Coutinho siirtyisi Barcaan, niin Mestareiden liigassa hän ei tällä kaudella saisi pelata.

Coutinho ei ollut Liverpoolin kokoonpanossa, kun joukkue matkasi Burnleyn kentälle Uuden vuoden päivänä. Normaalisti tällainen syrjäänjättäminen tarkoittaa kehitteillä olevaa siirtoa, mutta nyt se voi myös tarkoittaa sitä, että Liverpoolin manageri Klopp halusi lepuuttaa avainpelaajiaan kovassa otteluruuhkassa.

Ainakin Barcelonassa ollaan toiveikkaita, että Coutinho lähtee Barcan paitaan. Alla olevaan tweettiin on syytä suhtautua varauksella: