Pikkuinen Wigan pudotti suuren ja mahtavan Manchester Cityn

FA Cup on legendaarinen turnaus, jossa pikkuseurat pudottavat maan mahtavimpia, ja näin kävi taas maanantai-iltana, kun Guardiolan City joutui laulukuoroon.

Ja siihen loppui Manchester Cityn neljän pokaalin metsästys. League Onen pikkuinen Wigan pudotti suuren ja mahtavan Cityn FA Cupista 1-0. FA Cup on legendaarinen turnaus jättiläisten kaatamiseen, ja se todellakin tapahtui maanantai-iltana. Vetomarkkina antoi Wiganin voitosta ennen ottelua parhaimmillaan 26-suuruisia kertoimia.

 

 

Jättiyllätyksen alkutahdit lyötiin aivan ensimmäisen puoliajan viimeisillä hetkillä, kun laitapakkina pelannut Cityn Fabian Delph sai punaisen kortin. Delph taklasi todella rumasti nopeaan vastaiskuun lähteneen Wiganin pelaajan syvällä Wiganin kenttäpuoliskolla.

Ottelun voittomaali tehtiin 79. peliminuutilla. Wiganin kärkimies Grigg pääsi karkuun puolesta kentästä, ja vaikka Cityn puolustus pysyi miehen mukana, niin tämä sai kuitenkin rankkarialueen sisältä sijoitettua pallon maaliin ohi Cityn veskarin Claudio Bravon.

Manchester City toki hallitsi ottelua mielin määrin. Se piti palloa pelissä 83 prosenttia, voitti laukaukset 27-4 ja syöttöjäkin se antoi pelissä 845, kun Wigan vain 183. Kulmapotkutkin Manchester City voitti 15-0. Joskus vain pallo ei mene maaliin, se on jalkapallon suola. Lajeissa, joissa maaleja, pisteitä tai koreja tehdään enemmän, ei vastaavia yllätyksiä pääse syntymään.

Ottelussa tunteet kävivät kuumina. Cityn manageri Pep Guardiola ja Wiganin manageri Paul Cook kävivät kuumina toistensa kimppuun Delphin punaisen kortin jälkeen. Cityn Agueroa ja Daniloa oltiin myös taklattu pelissä lujaa.

Ottelun jälkeen tilanne Wiganin kentällä meni hulinaksi. Katsojat ryntäsivät kentälle, ja kotijoukkueen fani näkyi televisiokuvassa ottavan yhteen Cityn tähtikärki Agueron kanssa. Kotijoukkueen fanit repivät mainostauluja, ja vierasjoukkueen fanit paiskoivat poliiseja erilaisilla tavaroilla.