Pogba ja Mourinho riidoissa, lähteekö Pogba?

Manchester Unitedin pelit eivät oikein suju. Manageri Mourinho ja miljoonaostos Pogba ovat riidoissa. Kuka taipuu, vai taipuuko kukaan?

Jättääkö Paul Pogba Manchester Unitedin? Brittitabloidit spekuloivat kiivaasti ManU:n keskikenttäpelaajan Paul Pogban tulevaisuudella. Pogba on ollut lehtien mukaan kovissa riidoissa ManU:n managerin Jose Mourinhon kanssa. Viimeisin tapaus miesten riidassa on The Sunin mukaan ollut aivan hiljattain ManU:n harjoituskentällä. Mourinhon kerrotaan riidan aikana huutaneen Pogballe, että ”I’m the boss!”, eli minä olen pomo.

Pogban kerrotaan puhuneen Mourinholle, että pelaajat eivät ole tyytyväisiä The Special One Mourinhon taktiikkaan eikä hän itse ole tyytyväinen omaan pelipaikkaansa. Mourinhon toimistossa käydyn kiivaan keskustelun jälkeen Mourinho kehoitti Pogbaa katsomaan, että mitä hänen ovessaan lukee. Ja siinähän lukee ”Manager”. Vaikuttaa siltä, että Mourinholla alkaa ote joukkueeseen irrota.

Paul Pogba tuli Manchester Unitediin Juventuksesta kesällä 2016 silloisella maailmanennätyssiirrolla 89 miljoonaa puntaa. Sen verran huonoon asemaan hän on Mourinhon kanssa ajautunut, että Unitedin viimeisissä viidessä ottelussa Pogba on kahdesti otettu vaihtoon kesken pelin, ja kolmasti hän ei ole ollut avauksessa.

Viime viikonlopuna FA Cupin ottelussa Huddersfieldiä vastaan Pogba ei ollut mukana, koska hän oli ilmoittanut olevansa sairas. Viikolla pelatussa Mestareiden liigan ottelussa Sevillaa vastaan Pogba aloitti vaihtopenkillä, mutta tuli kentälle aikaisin, kun ManU:n Ander Herrera loukkaantui.

Pogba on lehtien mukaan sitä mieltä, että hänestä on tehty syntipukki joukkueen kehnoon peliin.

Pogba on vasta 24-vuotias, ja hyvänä päivänä maailman ehdotonta huippua. Tuskin hän kauaa ottaa kuraa naamalleen. Brittilehdet ovat jo uutisoineet, että Pogban leirissä ollaan jo etsimässä muita vaihtoehtoja, ja kuinka ollakaan, Real Madrid on ilmoittanut olevansa hyvin kiinnostunut. Real olisi halunnut Pogban jo kesällä 2016.

Pogban ja Mourinhon taistelu on aikalailla ratkaisevaa ManU:n kannalta. Jos pelit eivät suju ja Pogba jatkaa kapinoimista, niin jonkun on lähdettävä. Brittilehtien jalkapalloasiantuntijat ovat sitä mieltä, että Mourinho on kova jätkä, eikä hän taivu. Se on sitten Pogbasta kiinni, että suostuako yhteistyöhön vai jäädä koirankoppiin, tai vaihtaa maisemaa.