Presidentin poika toisen maan joukkueessa

Isä on Liberian presidentti, poika pelaa USA:n maajoukkueessa. Entä jos Liberia ja USA joskus kohtaisivat? Ketä äiti kannattaisi?

Nykyisenä kansainvaelluksen aikana maajoukkueurheilijoiden edustusoikeudet menevät usein kunnolla solmuun. Yksi kummallisimmista lienee ex-futaajatähti George Weahin pojan Timothy Weahin tilanne. Timothy Weah on valittu edustamaan USA:n maajoukkuetta, vaikka isä George Weah on Liberian presidentti.

Presidentti Weah oli maailman paras

Presidentti George Weah oli pelaajavuosinaan yksi maailman parhaista. 51-vuotias Weah edusti urallaan muun muassa AC Milania, PSG:tä ja Chelseaa, ja vuonna 1995 hänet valittiin Maailman parhaaksi pelaajaksi.

Poika-Weahkin on jo pitkällä urallaan. Hiljattain 18-vuotispäivään viettänyt Timothy Weah on pelannut jo kaksi ykkösjoukkueen peliä PSG:n paidassa. Poika-Weah on nimetty USA:n joukkueeseen, joka kohtaa Paraguayn maaliskuun lopulla. Nousu USA:n ykkösjoukkueeseen tuli ilmeisesti sen ansiosta, että nuori Weah teki hattutempun alle 17-vuotiaitten MM-kisoissa lokakuussa Paraguayta vastaan.

Kuinka Timothy Weah sitten on päätynyt edustamaan USA:ta, vaikka isä on Liberian presidentti ja eikä isä itse ole koskaan pelannut USA:laisissa joukkueissa?

Timothy Weah syntyi New Yorkin Brooklynissä helmikuussa 2000, vaikka isä-Weah pelasi vielä silloin Italiassa AC Milanin joukkueessa. Brooklynistä nuori Weah muutti perheen kanssa myöhemmin Floridaan. Timothy Weah pelasi tovin New York Red Bulls -joukkueessa ennen muuttoaan Ranskaan. 13-vuotiaana nuori Weah kävi kokeilemassa myös Chelsean joukkueessa, mutta valinta osui PSG:n akatemiaan.

Timothy Weahilla on ilmeisesti isänsä taitoja. UEFA:n nuorisoliigassa hän teki hattutempun Ludogoretsia vastaan.

Vuonna 2017 Timothy Weah sai ammattilaissopimuksen PSG:n B-joukkueeseen, ja alkuvuonna 2018h hän pääsi kokeilemaan ykkösjoukkueessa. Ensimmäinen ottelu oli Troyesia vastaan, jossa Weah tuli vaihdosta kentälle 79. minuutilla, ja melkein osui maaliin yliajalla.