PSG maksaa enemmän palkkoja kuin muut

Neymar -kaupan jälkeen PSG:n palkkakulut pomppasivat maailman suurimmiksi Barcelonan edelle. Palkkalistan top kympissä on viisi Valioliiga-seuraa.

Raha ratkaisee. Maailman parhaat jalkapalloseurat ovat niitä, jotka maksavat parhaat palkat. Daily Mail on julkaissut tämän kauden palkkalistat, ja muutoksia top kymppiin on tullut. Barcelona ei ole enää ykkönen, PSG on mennyt ohitse. Valioliigan ykkönen on Manchester United, paikallisvastus City tosin on noussut listalla kovaa vauhtia Pep Guardiolan manageroimana. Valioliiga on listalla hallitseva sarja, esimerkiksi Seria A:ta viime kausina hallinnut Juventus on vasta sijalla kymmenen.

Suurimmat palkkakulut on PSG:llä, ja hyvin suuri joukkueen palkkarahoista menee Neymarille. PSG:n tämän kauden palkkakulut ovat noin 310 miljoonaa euroa. Se hyppäsi listan ykköseksi juuri Neymarin oston vuoksi. Brassitähti saa pariisilaisilta joka viikko hieman alle 600 000 euroa, eli liki euron joka sekunti.

Barcelona on palkkalistan kakkonen. Katalonian joukkueelta kuluu palkan maksuun tällä kaudellanoin 293 miljoonaa euroa. Suurimmat potin vie Leo Messi, jonka osuus on noin 555 000 euroa joka viikkoa. Neymarin lähtö pois Barcelonasta pudotti joukkueen palkkamenoja, eiköhän Barca pian hanki joukkueeseensa uuden palkkarohmun.

Manchester United on listan kolmonen myös noin 293 miljoonan euron vuotuisilla palkkamenoilla. Unitedin menot ovat kovat, koska managerina pahasti epäonnistuneen David Moyesin jälkeen hommiin tulleille Louis van Gaalille ja Jose Mourinholle annettiin mittavat taloudelliset mahdollisuudet nostaa ManU taas huipulle. Unitedin suuripalkkaisin on Paul Pogba, jonka viikkotili on noin 322 000 euroa.

Chelsea on listan nelonen – 277 miljoonaa puntaa vuodessa palkkoihin. Chelskin ykkönen on Eden Hazard, joka saa joka viikko noin 222 000 euroa.

Seuraavana tulee Manchester City. Cityn palkkamenot ovat noin 271 miljoonaa euroa, ja eniten näistä saa Sergio Aguero, noin 244 000 euroa viikossa.

Pep Guardiolan palkkaaminen manageriksi on nostanut myös pelaajien palkkamenoja. Etihadilla palkkamenot nousivat 25 prosenttia Guardiolan ensimmäisen vuoden aikana.

Loput joukkueet palkkakulujen top kympissä ovat Real Madrid, jossa eniten palkkaa saa Cristiano Ronaldo; Bayern Munchen, jonka ykkönen on Robert Lewandowski; Arsenal, jonka sisäisen palkkalistan ykköstilan jakavat Mesut Özil sekä Alexis Sanchez; Liverpool, jonka ykkönen on Philippe Coutinho sekä kymppinä Juventus, jossa eniten fyrkkaa saa Gonzalo Higuain.