PSG tehnyt tarjouksen Buffonille

Buffon jättää Juventuksen, mutta jättääkö sittenkään maalivahdin hommat? Hän on kertonut saaneensa jo tukun mielenkiintoisia tarjouksia, ainakin PSG on lähestynyt Buffonia.
Gigi Buffon, Juventus

Eikä Gigi Buffon lopetakaan vielä? 40-vuotias Buffon jättää Juventuksen tämän kauden jälkeen, se on varmaa, mutta lopettamista Buffon ei ole vielä varmistanut. Ranskasta on kaiken lisäksi uutisoitu, että PSG olisi tehnyt Buffonille tarjouksen kahden vuoden sopimuksesta.

 

 

Juventuksen kotistadionilla pidettiin aiemmin viikolla tilaisuus, jossa Buffonin kunniaksi paikalla oli väkeä vanhoja pelikavereita Pavel Nedvedistä ja Giorgio Chielliniin. Juventuksen presidentti Andrea Agnelli listasi puheessaan Buffonin uraa. Buffonin Serie A -debyytti oli jo vuonna 1995. Tämän jälkeen hän on voittanut 26 erilaista mestaruutta Juventuksen kanssa, mukana 11 Serie A:n voittoa. Ennen Juventukseen tuloaan Buffon oli jo Parman kanssa voittanut Coppa Italian ja UEFA Cupin.

Juventus pudotettiin Serie B:hen ottelujen fiksaamisen vuoksi vuonna 2006. Buffon pysyi Juventukselle uskollisena skandaalinkin aikoihin, ja näin hänellä on meriittinä myös Serie B:n voitto. 2006 MM-kisoissakin Buffon sai kultamitalin Italian kanssa.

Kaiken kaikkiaan Buffon on pelannut Juventuksen paidassa 650 ottelua. Italian maajoukkueessa hän on pelannut 176 ottelua.

Presidentti Agnelli paljasti puheessaan, että Buffon olisi halunnut lopettaa uransa olemalla ensimmäinen pelaaja, joka on ollut mukana kuusissa MM-kisoissa, mutta tämä meni pieleen, kun Ruotsi pudotti Italian lopputurnauksesta.

Juventus on jo löytänyt seuraajan Buffonille. Wojciech Szczesny tulee ottamaan Juventuksen ykkösveskarin paikan. Buffonille on tarjottu työtä Juventuksessa, mutta sitä ei olla kerrottu, että minkälaista. Luulisi, että valmennuspuolella Buffonilla olisi paljonkin annettavaa.

Ja kyllähän Buffonin pelitaidoille on varmasti vielä kysyntää. Arsenalkin voisi tarvita Buffonia, koska joukkueen nykyinen ykkösveskari Petr Cech alkaa jo olla hieman vanha.