Pudonneiden joukkue, Buffon, Bale ja kumppanit

Kovia joukkueita, kovia pelaajia jäi rannalle ensi kesän MM-kisoista. Ja kun näistä pudonneista tekee yhden joukkueen, niin se vasta kova onkin.

Italia ulkona, Hollanti ulkona, Chile ulkona … Paljon kovia joukkueita ja pelimiehiä jäi ulos Venäjän MM-kisoista.

Englantilainen Mirror kasasi all stars -joukkueen niistä pelaajista, joita ensi kesän MM-karkeloissa ei nähdä. Tässä Mirrorin joukkue:

Maalissa on Italian ja Juventuksen ikinuori Gigi Buffon. Buffon suunnitteli pitkän maajoukkueuransa päätöstä Venäjän kisojen jälkeen, mutta toisn kävi. Buffon kyynelehti Ruotsin pudotettua Italia kisoista, ja ottelun jälkeen hän ilmoitti, että maaottelupelit ovat nyt ohitse.

Puolutukseen Mirror laittaisi ensin laidalla Ecuadorin ja Manchester Unitedin Antonio Valencian. Oikea puolustaja Valencia oli viime kaudella ManU:ssa niin hyvä, että hänet valittiin Old Traffordilla pelaajien puolesta Vuoden pelaajaksi.

Topparin paikan joukkueessa saa Southamptonin hollantilainen Virgil van Dijk. Van Dijk on useaan otteeseen ilmoittanut olevansa halukas lähtemään Southamptonista, ja ainakin Liverpool oli jo lähellä miehen ostamista. Nyt van Dijkiltä jää jalkapallon suurin näyteikkuna, MM-kisat, väliin.

Toinen toppari joukkueessa on Italian ja AC Milanin Leonardo Bonucci. Bonucci on kova jätkä, Ruotsia vastaan hän pelasi nenä murtuneena.

Toisen laidan puolustaja on itävaltalainen, Bayern Munchenin David Alaba. Alaba on voittanut Bayernin kanssa Bundesliigan kuudesti ja kerra Mestareiden liigan. Miehen maajoukkueura Itävallan kanssa ei sitten ole ollut niin hohdokas.

Keskikentälle Mirror on laittanut Guinean Naby Keitan, joka pelaa seurajoukkuefutista Leipzigissa. Keitakin on kovasti haluttu pelaaja, ja hänen suuntansa on tämän kauden jälkeen Liverpool.

Keitan vierellä Mirrorin joukkueen keskikentän keskustassa on Chilen ja Bayern Munchenin Arturo Vidal. Vidal on ollut yksi kaksien viime MM-kisojen tähdistä. Hän oli pelikiellossa Chilen viimeisessä ja ratkaisevassa karsintaottelussa Brasiliaa vastaan.

Mirrorin joukkueessa on luonnollisesti Walesin ja Real Madridin Gareth Bale. Wales on viime vuosina ottanut maajoukkuefutiksessa harppauksia eteenpäin. Se oli mukana Ranskan EM-kisoissa, mutta hävisi MM-karsintojen viimeisessä ottelussa Irlannille, ja jäi ulos pudotuspeleistä.

Balen vastakkaisella laidalla kiitää hollantilainen, Bayern Munchenin Arjen Robben. Robben on ollut mukana kolmissa MM-kisoissa. Hän teki Hollannin viimeisessä MM-karsintamatsissa Ruotsia vastaan kaksi maalia, ja ilmoitti pelin jälkeen lopettavansa maajoukkueessa.

Kärkeen Mirror on laittanut Chilen ja Arsenalin Alexis Sanchezin. Chile putosi MM-kisoista aivan karsintojen lopussa, kun Peru tasoitti Kolumbiaa vastaan. Sanchezkin olisi voinut sopimuspulmissaan olla yksi Venäjän kisojen tähtiä.

Toinen kärki Mirrorin joukkueessa on gabonilainen Dortmundin Pierre-Emerick Aubameyang. Gabon ei ole koskaan ollut mukana MM-kisoissa, ja tuskin koskaan onkaan. Joukkueessa ei ole Aubameyangin jälkeen muita kovia pelimiehiä.

Näin Italia putosi MM-kisoista ensi kerran 60 vuoteen: