Raheem Sterling vaatii kovaa palkankorotusta

Raheem Sterling on tällä kaudella tehnyt jo kolme liigamaalia. Nyt mies, tai ainakin hänen agenttinsa, vaatii Manchester Cityltä valtavaa palkankorotusta.
Sterling teki maalin

Jalkapalloilijat ovat ahneita. Tai sitten heidän agenttinsa ovat ahneita.

Manchester Cityn laituri Raheem Sterling ei suostu allekirjoittamaan uutta sopimusta Cityn kanssa ellei seura nosta hänen viikkopalkkaansa ylimääräisellä 100 000 punnalla.

Tällä hetkellä Sterling, 23-vuotias Englannin maajoukkueen laituri, ansaitsee 175 000 puntaa viikossa. Sterling, tai sitten hänen agenttinsa, on sitä mieltä, että palkan pitää olla sama, minkä Cityn parhaiten palkattu pelaaja Kevin de Bruyne ansaitsee.

Kevin de Bruyne on tällä hetkellä CNBC -sivuston mukaan Valioliigan neljänneksi parhaiten palkattu pelaaja. Palkat eivät ylipäätänsä aivan mukaile pelaajien tasoa, mutta kyllä de Bruynen voi sanoa olevan selvästi Valioliigan parhaimmistoa. Sterling ei aivan ole vielä samalla tasolla, vaikka nyt tällä kaudella hän onkin tehnyt jo kolme osumaa neljään otteluun.

Tällä hetkellä Valioliigan tuloykkönen on Manchester Unitedin Alexis Sanchez. Hänen viikkopalkkansa on 315 000 puntaa, mutta ei Sanchez on United -paidassa ollut lähellekään palkkansa arvoinen. ManU on maailman eniten voittoa tekevä jalkapallojoukkue, ja tämä näkyy seuran palkanmaksukyvyssä.

Paul Pogba on Valioliigan kolmanneksi parhaiten palkatu 290 000 punnan viikkopalkalla ja Romelu Lukaku on listan viitonen 250 000 viikkopalkalla. Liikaa maksettu, voisi sanoa. Liigassa on helposti viisikin parempaa kärkimiestä kuin Lukaku, ja useampiakin keskikenttäpelaajia, jotka ovat pelanneet liigassa Pogbaa paremmin.

Valioliigan palkkalistan kakkonen on Arsenalin Mesut Özil noin 306 000 punnan viikkopalkalla, mutta eihän Özil ole edes Arsenalin ykköspelaaja tällä hetkellä.