Ranska voitti, ja muita huomioita MM-turnauksesta

Ronaldo teki hattutempun, mutta ei ole koskaan tehnyt maalia MM-pudotuspelissä. Martinez on ollut mukana jo viidessä lopputurnauksessa. Eikä isäntämaa ole koskaan hävinnyt avausottelua.
Ranska juhlii maailmanmestaruutta.

MM-kisat päättyivät Ranskan juhlaan. Turnaus oli onnistunut, sen voi sanoa. Paljon ehti kisakuukauden aikana tapahtua.

Venäjä voitti avausottelussa Saudi-Arabian komeasti 5-0. Kisaisäntä ei ole koskaan 21 MM-kisan aikana hävinnyt avausottelua. Voiton isännät ovat vieneet 16 kertaa.

Jalkapallovaltikka taitaa olla tukevasti asettunut Eurooppaan. Brasilia lähti kisoihin vahvana ennakkosuosikkina, mutta se putosi Belgialle. Brassit ovat nyt pudonneet neljissä viime MM-kisoissa eurooppalaiselle maalle. 2014 Saksa oli parempi, 2010 Hollanti ja 2006 Ranska.

Pohjoisemman Amerikan joukkueista Meksiko on todellinen MM-konkari. Maa on nyt pelannut 57 MM-ottelua, ja se on eniten joukkueelta, joka ei koskaan ole voittanut turnausta. Meksikolla on takana komea putki putoamisia MM-play offseissa. Se on pudonnut ensimmäisellä pudotuspelikierroksella joka turnauksessa vuoden 1994 jälkeen.

Saksa oli MM-kisojen suuri pettymys. Mikään yllätys maan putoaminen aikaisessa vaiheessa ei ollut, ainakaan tilastomiehille. Edellinen mestari putosi lohkovaiheessa myös vuosina 2010 ja 2014, ja maat olivat Italia ja Espanja.

Brittifutiksen ystävät ilahtuivat englantilaisten pärjäämisestä, ja kyllähän joukkue pelasi modernia versiota perinteisestä brittifutiksesta. Englanti teki yhdeksän maalia erikoistilanteista, mikään maa ei ole tehnyt yhtä montaa sitten vuoden 1966.

Harry Kane voitti kisoissa maalikuninkuuden, ja kyllähän siinä oli isossa osassa Kanen rankkareiden laukominen. Kane teki turnauksessa kuusi maalia, ja laukoi kuusi kertaa maalia kohti. Yhtä tehokasta pelaajaa saa hakea kaukaa. Brasilian Jairzinho teki vuonna 1970 seitsemällä laukauksella seitsemän maalia.

Cristiano Ronaldo tietenkin vei huomiota itseensä. Hänestä tuli nyt vasta neljäs pelaaja, joka on tehnyt maalin neljässä eri MM-turnauksessa. Samaan ovat pystyneet Pele, Uwe Seeler ja Miroslav Klose.

Ronaldo teki komean hattutempun Espanjan verkkoon, ja siinä hänestä tuli vanhin MM-kisoissa hat trickin tehnyt pelaaja. Ronaldo oli Espanja-ottelun aikaan 33 vuotta ja 130 päivää. Hollannin Rob Rensenbrink teki hattutempun vuonna 1978 Argentiinan kisoissa, ja hän oli melkein kolme vuotta nuorempi.

Ronaldo on kuitenkin myös yksi MM-kisojen epäonnistuja, samoin kuin Leo Messi. Kumpikaan supertähdistä ei ole koskaan tehnyt maalia MM-pudotuspelissä.

Meksikon puolustajan Rafael Martinezin voi myös nostaa esille. Martinez on nyt pelannut viisissä MM-turnauksessa vuodesta 2002 lähtien. Hänestä tuli vasta kolmas pelaaja, joka on ollut viidessä turnauksessa mukana. Aikaisemmat ovat olleet Meksikon Antonio Carbajal sekä Saksan Lothar Matthäus.

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia