Real Madridin nöyryytys jatkuu, Ajax tyrmäsi

Kahdeksana viime kautena Real Madrid on ollut Mestareiden liigan semifinaaleissa, mutta ei tällä kaudella. Aivan varmasti valmentaja saa lähteä, lähteekö myös presidentti Perez?

Marco Asensio, Real Madrid

Real Madridin surkea kausi sai viimeisin silauksensa, kun Mestareiden liigan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Amsterdamin Ajax pudotti hallitsevan mestarin Realin jatkosta. Realin surkeus huipentui, kun Ajax voitti Madridin Santiago Bernabeulla peräti 4-1.

Ensimmäisen osan Real Madrid oli voittanut Amsterdamissa 2-1. Tappio kotona oli Realille jo neljäs peräkkäinen, ja näihin otteluihin Realin kausi oikeastaan päättyi. Barca pudotti sen Espanjan cupissa ja La Ligassa ero kärkeen on nyt jo aivan liian suuri. Ja nyt sitten vielä pikkuinen Ajax nöyryytti suurseuran.

Real Madrid oli ennen tätä kautta ollut vähintään Mestareiden liigan semifinalisti kahdeksana viime kautena.

Real Madrid lähti Ajax -otteluun ilman pelikiellossa olevaa Sergio Ramosta. Hänen tilallaan topparina pelasi Nacho. Lucas Vazquez oli kentällä heikossa kunnossa olevan Gareth Balen tilalla.

Ajaxin joukkueesta Dusan Tadic pelasi jälleen kärkipaikalla. Ajaxin tulevaisuuden tähdet olivat mukana. Matthijs de Ligt lienee jokaisen suurseuran ostoslistalla ja Frenkie de Jong on lähdössä kesällä Barcelonaan.

Neljä minuuttia Real oli hyvä

Real Madrid aloitti pelin hyvin. Jo neljännellä minuutilla Raphael Varane pukkasi Lucasin keskityksen poikkipuuhun. Siihen loppui sitten Realin vauhti. Pari minuuttia myöhemmin Hakim Ziyech teki avausmaalin hyvällä kudilla alakulmaan.

Avausmaalin jälkeen Real sai parikin maalipaikkaa, mutta vieraiden veskari Onana hoiteli Vinicius Juniorin sekä Toni Kroosin kudit. 18. minuutilla Ajax sitten teki toisensa. Mainio Tadic hassutteli Realin puolustusta ja laittoi mainion syötön Neresille, joka kiersi Real -veskari Courtoisin ja laittoi pallon verkkoon.

Neres olisi voinut muutama minuutti myöhemmin tehdä jo Ajaxin kolmannenkin maalin, mutta kuti meni hieman ohi tolpan.

Gareth Bale tuli puolen tunnin kohdalla peliin mukaan, kun Lucas nilkutti sivuun. Bale lienee yksi pelaajista, jotka saavat kesällä vaihtaa toiseen seuraan. Vinicius Junior taas saanee jäädä, hän oli Realin joukkueesta jatkuvana uhkana Ajaxin maalilla. Vinicius Juniorkin joutui kuitenin kolhun saatuaan vaihtoon jo avausjaksolla.

Vihellyskonsertti Santiago Bernabeulla oli kova, kun Real yritti pelastaa kauttaan. Toisella jaksolla noin vartin pelin jälkeen Ajax teki kolmannen. Tadic pamautti hienon kudin yläkulmaan, tovin meni ennen kuin VAR hyväksyi maalin. Vajaa kymmenen minuuttia Tadicin maali jälkeen Marco Asensio nosti Realin mukaan peliin, mutta eipä siinä mennyt kuin kaksi minuuttia, kun Real hajosi taas ja Lasse Schone teki loppunumerot. Tässä kohdassa suuri osa Realin faneja jätti stadionin vastalauseena surkealle kotijoukkueelle.

 

Realin surkeuden huipensi se, että vielä loppuminuuteille Bale sai nilkkavamman ja Nacho otti punaisen kortin. Realun tappio tarkoittaa varmasti suursiivousta joukkueessa. Päävalmentaja Santiago Solari saattaa saada potkut päivänä minä hyvänsä. Kesällä sitten ryhmä laitetaan uusiksi, uusi manageri ja uudet tähtipelaajat. Lantteja Realilla riittää, ja huhuissa joukkueeseen on yhditetty niin Neymar, Eden Hazard kuin Harry Kanekin. Jotain suurta varmasti tapahtuu.

 

 

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia