Ristolainen sekä Honka mukana NHL-puolustajien siirtohuhuissa

Puolustajat varastavat tämän hetken suurimmat otsikot NHL:n siirtohuhuissa. Ristolainen sekä Honka mukana listauksessa, jossa viisi puolustajaa jotka saattavat vaihtaa maisemaa ennen siirtorajan umpeutumista.

24. helmikuuta sulkeutuvaan siirtorajaan on vielä aikaa, mutta huhut alkavat tuttuun tapaan pyörimään jo ennen joulua. Kiekkoraamattu The Hockey News perkasi puolustajia, jotka saattavat siirtyä uusiin maisemiin ennen siirtorajan umpeutumista.

Rasmus Ristolainen – Buffalo Sabres

Siirtohuhut Ristolaisen ympärillä ovat pyörineet jo muutaman kauden ajan, mutta Buffalo on pitänyt turkulaisen vielä itsellään. Tällä hetkellä 25-vuotiaalla suomalaisella on joukkueensa puolustuksen paras +/- tilasto ja koko joukkueestakin ainoastaan Jack Eichel yltää yli Rassen lukemien. Ristolaisen keskimääräinen 5-5 peliaika on hieman yli 17 minuuttia ja hänen xGF% lukema 47.4% on kovaa tasoa. Kahden edellisen kauden keskimääräinen jääaika on ollut 15 minuutin luokkaa joka on tuottanut 52.91% xGF% prosentin. RR55 on siis parempi, kun häntä ei kuluteta loppuun. Ristolainen on itse kertonut halusta vaihtaa seuraa ja lähitulevaisuudessa se tulee tapahtumaan – toivottavasti.

Julius Honka – Dallas Stars

24-vuotias JYPin kasvatti debytoi NHL:ssä kaudella 2016-17 ja on pelannut alle kolmekymmentä ottelua edelliskausina kärsien vastuunpuutteesta. Yhteensä 87 NHL-ottelua tuotti 2+11=13 tehopisteet ja hän on tällä hetkellä rajoitettu agentti jonka pelaajaoikeudet kuuluvat edelleen Dallas Starsille. On lähes varmaa, että Hongan ja Starsin yhteinen taival ei tule jatkumaan, mutta 24-vuotiaalla  kaksisuuntaisella puolustajalla saattaa olla loistava tulevaisuus jossain toisessa NHL-seurassa. Vuoden 2014 neljäs varaus ei ole yltänyt odotettuun tahtiin NHL:n puolella, mutta uuden vauhdin hakeminen kotiseura JYPistä saattaa sytyttää Jyväskyläläisen uuteen liekkiin.

Shayne Gostisbehere – Philadelphia Flyers

Ghost-Bear on kuin varjo itsestään, kun vertaa kauteen 2017-18, jolloin hän oli lähellä Norris Trophyn voittoa huiman 65-tehopisteen  kauden ansiosta. Hänestä oli tulossa yksi NHL:n parhaista hyökkäävistä puolustajista, mutta viime kaudella tehoja syntyi ainoastaan puolet edellisestä ja nyt kuluvalla kaudella tuska jatkuu entistä suurempana. 27 ottelua on tuottanut ainoastaan 1o tehopistettä joka vastaa noin 28 tehopisteen tahtia, kun samalla jääaika on ainoastaan 18:19. Molemmat tilastofaktat ovat hänen uransa heikoimmat, eikä helpotusta ole näkyvissä, sillä hän on päävalmentaja Alain Vigneaultin kanssa kirjan eri sivuilla.Montreal Canadiensin on huhuttu olevan halukas nappaamaan 26-vuotiaan puolustajan itselleen. Uusi seura ja uudet mahdollisuudet saattaisivat sytyttää Shaynen uuteen liekkiin.

Alec Martinez – Los Angeles Kings

Läntisen konferenssin viimeisellä sijalla majailevan Los Angeles Kingsin kausi on käytännössä jo ohi ja nyt he haluavat tyhjentää joukkueestaan muutamia veteraaneja. 32-vuotias jenkkipakki Martinez on tyhjennyslistan kärkipäässä muutamastakin syystä. Hän on tällä hetkellä loukkaantuneiden listalla, sillä hän sai marraskuussa luistimen ranteeseensa ja vamma vaati leikkauksen. Ennen loukkaantumistaan miehen peliaikaa laskettiin rajusti 24 minuutista 18 minuuttiin ainoastaan kuuden pelin otannalla. Martinez saattaa yltää 20 tehopisteen kauteen palatessaan, mutta tällä hetkellä tuntuu, että kuninkaat eivät tarvitse tai halua ottaa jenkkiläisen avuja. Hänestä voisi olla apua joukkueelle jonka nuori puolustus kaipaa veteraanin läsnäoloa.

Erik Gustafsson – Chicago Blackhawks

27-vuotias ruotsalaispuolustaja oli Chicagon viime kauden suurin yllättäjä, sillä hän tehtaili ensimmäisellä kokonaisella NHL-kaudellaan hurjat 17+43=60 tehot. Tämän kauden tahti ei ole lähellekään yhtä kova, kun 29 ottelua on tuottanut 10 tehopistettä. Tällä hetkellä Chicago johto tuntuu antavan enemmän vastuuta nuorille seuran omille varauksille Adam Boqvistille sekä Dennis Gilbertille. Chicago ei taida luottaa hieman myöhäisessä iässä kukkaan puhjenneeseen yhden kauden ihmeeseen ja he tuskin jatkavat kauden päätteeksi loppuvaa sopimusta. Gustafsson saattaa olla nappivalinta joukkueelle joka tarvitsee syvyyttä puolustukseensa, mutta sopimus tuskin tulee olemaan iso, jos tahti ei kovene kauden edetessä.

NHL: Buffalo Sabres – St. Louis Blues 11.12.2019 Klo 02.30

Siirtohuhuissa vahvasti olevan Rasmus Ristolaisen edustama Buffalo Sabres kohtaa ensi yönä NHL:ssä hallitsevan Stanley Cup mestarin St. Louis Bluesin. Miten suomalaispelaaja onnistuu ensi yönä? Lapa jäähän, nimi lehteen ja huhuilta siivet poikiki? Peliyhtiö CasinoWinnerillä on yön otteluun lukuisia kohteita joissa voi veikata RR55:n edesottamuksia: 

Melkoinen vaihtoehtojen kavalkadi, minkä kohteen sinä uskot osuvan? 

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia