Riyad Mahrez meni lakkoon

Riyad Mahrezin siirto Leicesterista Manchester Cityyn meni pieleen aivan viime hetkillä, ja tästä Mahrez veti herneen nenään.

Leicesterin tähtipelaaja Riyad Mahrez on mennyt lakkoon. Mahrez on ollut omin luvin poissa joukkueesta jo kahden Valioliiga-ottelun ajan sekä neljät harjoitukset. Hän suivaantui siitä, että siirto Manchester Cityyn meni tammikuussa pieleen.

Mahrez aikoo ilmeisesti olla sivussa myös lauantaina, kun Leicester matkaa juuri Manchester Cityn vieraaksi. Algerialainen taituri ei ollut seuran harjoituksissa keskiviikkona, ja huhut Leicesteristä kertovat, että ainakin loppuviikon Mahrezin lakko vielä kestää.

Manchester City tarjosi tammikuussa Mahrezista Leicesterille 65 miljoonaa puntaa, mutta Leicester halusi 80 miljoonaa. Leicester ei ollut innoissaan kaupoista, sille olisi tullut kova kiire löytää Mahrezille korvaajaa. Cityn manageri Pep Guardiola ilmeisesti tekee kesällä Mahrezista uuden tarjouksen, mutta varmaahan se ei ole. Mahrezia ottaa suuresti päähän sivuun mennyt mahdollisuus liittyä Valioliigan parhaaseen joukkueeseen.

Mahrezin kerrotaan olevan henkisesti hyvin heikoilla, masennuksestakin on hänen kohdallaan puhuttu. Ei ihme, jos fanit alkavat olla raivoissaan ja tavalliset työssäkäyvät pitää futisprimadonnia hulluina. Mahrez tienaa viikossa 100 000 euroa ja saa pelata jalkapalloa Valioliigassa jättiyleisöjen juhlittavana. Jos se on masennuksen ja lakon syy, että ei saa vielä enemmän rahaa ja saa pelata vielä isomman yleisön edessä, niin todellisuuden taju saattaa olla hieman hämärtynyt.

Mahrezin tapaus alkaa jo olla Leicesterissä joukkuetta hajottava tekijä. Siitäkään ei ole mitään varmuutta, että onko Mahrez edes mukana ensi viikon FA Cupin ottelussa Sheffield Unitedia vastaan.

”En odota mitään. Juuri nyt tärkein asia on olla ajattelematta vain yhtä pelaajaa ja ajatella koko joukkuetta”, Leicesterin manageri Claude Puel sanoi tilanteesta.

Mahrez varmaan saanee lakostaan Leicesterilta jonkinlaiset sakot, mutta ainakin vielä seura etenee kieli keskellä suuta. Mahrez on kuitenkin Leicesterin joukkueen ehdoton avainpelaaja.

Näinkö Leicesterin fanilauma laulaa viikonloppuna Manchesterissa?