Hollantilaisfanit saivat tarpeekseen - Seuran omistaja saatettiin ulos pelistä

Fanit jotka rakastavat seuraansa tekevät mitä vain seuran seuransa eteen.

roda jc

Jalkapallon omistajuuspohjissa on tällä hetkellä iso trendi, jossa seurojen taustalla hääräävät sijoittajat sekä omistajat, joilla ei välttämättä ole mitään tietämystä futiksesta eikä intohimoa jalkapalloa kohtaan. Seurat toimivat näille miljonääreille vain pelinappuloina ja statussymboleina, joista ei haluta luopa fanien vaatimuksista huolimatta.

Hollanissa iso mielenilmaus

Yksi tällainen seura on hollantilainen vuonna 1962 perustettu Roda JC. Suomalaispelaaja Richard Jensenin edustama seura putosi viime keväänä Hollannin korkeimmalta sarjatasolta Ererediviseästä ykkössarjaan. Vuosituhannen alussa vielä parhaimmillaan Eurooppa-liigan pudotuspeleissä pelannut seura on tällä hetkellä kahdeksan kierroksen jälkeen sijalla 17. ja joukkueen kannattajat sekä henkilökunta ovat alkaneet saada tarpeekseen.

Fanit pitävät joukkueen omistajaa, meksikolaista rahamiestä Mauricio La Vegaa syypäänä joukkueen ongelmiin. Kaivostyöläistenjuuristaan ylpeät ja yhdet maan lojaaleimmat kannattajat eivät enää pystyneet edellisessä ottelukierroksella nielemään kiukkuaan vaan tapahtumat lähtivät niin sanotusti lapasesta. Kaupungin poliisi ja pormestari olivat varoittaneet La Vegaa ennen ottelua, ettei hänen kannattaisi mennä katsomaan illan kamppailua. Omistaja ei kuitenkaan ottanut neuvosta vaaria….

Koska sama tapahtuu Valioliigassa?

Kuten yllä olevalta videolta voi nähdä, joukkueen kannattajat hakivat La Vegan omistajan aition lähettyviltä ja ohjasivat omistajan ulos stadionilta. Videolla on myös nähtävissä, että stadionin järjestyksenvalvojia ei juurikaan kiinnosta miten omistajaa viedään pihalle. Seura on ilmoittanut välikohtauksen jälkeen, että seuran ja stadionin henkilökunnan palkka on jäädytetty ensi kuulta. Vastaiskuna kaikki palkkansa menettäneet jäivät seuraavana maanantaina sairaslomalle. Olisikohan seurapomon aika katsoa peiliin ja vaihtaa maisemaa? Samaa voisi kysyä esimerkiksi Newcastlea löysässä hirressä pitävältä Mike Ashleyltä ja miksei myös ManU-pomolta Ed Woodwardilta. Molempien seurojen kannattajat ovat kypsiä nykyisiin omistajiinsa mutta erovaatimukset näille herroille kaikuvat kuuroille korville.

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia