Ronaldinho lopettaa virallisesti futisuransa

Brassitähti Ronaldinho laittaa lopultakin nappikset naulaan. Edelliset kunnon ottelut hän pelasi Fluminensessä vuonna 2015.

Ronaldinho on viimein virallisesti lopettanut peliuransa. Yksi jalkapallokenttien suurista taitureita, brasilialainen Ronaldinho, on jatkanut jalkapallouraansa kaikessa hiljaisuudessa, kunnes viimein Ronaldinhon veli ja pelaaja-agentti Roberto Assis vahvisti, että nyt se on ohitse.

Ronaldinho muistetaan huimista esityksistä pelikentällä. Hän voitti Brasilian kanssa MM-kullan vuonna 2002, maailman parhaan pelaajan palkinnon vuonna 2005 ja Mestareiden liigan Barcelonan kanssa kaudella 2005-2006.

Ronaldinho ei ole pelannut ammatilaisfutista sitten vuoden 2015, jolloin hän järri brasilialaisen Fluminensen. Viime vuoden puolella Ronaldinho sanoi julkisesti, että ”luulen, että sanon hyvästit jalkapallolle virallisesti ensi vuonna”. Ja nyt se on sitten tapahtunut.

Suunnitelmat Ronaldinhon jäähyväisotteluille ovat jo käynnissä. Veli Roberto Assis kertoi, että jäähyväisotteluita suunnitellaan jo pidettäväksi Venäjän MM-kisojen jälkeen. Ronaldinhon pitkäaikainen sponsori Nike on vielä viimeiseen saakka mukana järjestämässä testimonial -otteluita.

Ronaldinho pelasi Brasilian paidassa 97 ottelua ja teki niissä 33 maalia. MM-kisoissa 2002 Ronaldinho teki kaksi osumaa, joista toinen oli ikimuistoinen vapari Englannin maalivahdin David Seamanin taakse kaukaa sivurajan viereltä.

 

 

Ronaldinho siirtyi PSG:n joukkueeseen brasilialaisesta Gremiosta vuonna 2001. Parhaat vuotensa Ronaldinho pelasi Barcelonassa kausina 2003 – 2008, jona aikana Barca voitti La Ligan kahdesti. Barcan jälkeen hän pelasi vielä AC Milanissa ennen paluuta takaisin Brasiliaan.