Ruotsin urheilugaalassa hauska episodi - venyi pitkän puheen vuoksi

Ruotsin urheilugaalassa jaettiin maanantaina tunnustusta viime vuoden parhaille urheilijoille. Esille nousi jalkapalloikonin pitkä puhe ja aikataulun venyminen.

Suomen urheilugaalan lisäksi gaaloja pidetään ympäri maailman, mutta nyt esille on noussut rakkaan naapurimaamme Ruotsin gaalatapahtuma. Vuoden 2018 parhaat urheilijat palkittiin maanantaina järjestyssä gaalassa. Vuoden urheilijaksi valittiin Pyeongchangin olympialaisissa kultaa voittanut ampumahiihtäjä Hanna Öberg. Jerringpriset-nimellä tunnettu vuoden paras urheilija palkinnon yleisöäänestyksessä toiseksi jäi suunnistaja Tove Alexandersson 2 315 äänen erolla.

Gaala eteni suunnitelmien ja aikataulun mukaan, kunnes vuoroon tuli vuoden joukkue palkinnon jakaminen. Parkalompolosta kotoisin oleva ja kyseisen kaupungin jalkaseurastakin tuttu 82-vuotias jalkapalloikoni Börje Andersson-Junkka tuli jakamaan palkintoa. Andersson-Junkka sai viime vuoden gaalassa tunnustusta antamastaan panoksesta urheilun ja etenkin nuorisojalkapallon osalta.

Andersson-Junkka muistetaan viime vuoden gaalassa pitämästään pitkästä puheesta, mutta tämän vuotista kukaan ei osannut odottaa. Ikoni aloitti puheensa pitkän kaavan kautta, eikä ollut päässyt vielä edes ehdokkaisiin, kun ohjelmajohtaja David Sundin sai korvanappiin ohjeen yrittää pysäyttää Börjen puhe.

– Yhtäkkiä korvaani alettiin huutamaan, että minun on mentävä lavalle ja lopettaa puhe. Sitten kiipesin lavalle ja sanoin kerran, että nyt on aika kertoa ehdokkaat. Se ei auttanut joten jouduin toistamaan pyyntöni, Sundin avasi tilannetta Expressenille.

Expressenin verkkosivuilla olevasta videosta näkyy, kuinka Sundin puhuu kuin tyhjille seinille.

Sitten kun Sundin sai Andersson-Junkan kertomaan ehdokkaat, niin hetken päästä kuultiinkin jo vuoden joukkue palkinnon saanut joukkue. Pyeonghchanin menestyksellä näytti olevan painoarvoa palkintoja jaettaessa, sillä vuoden joukkue palkinnon voitti Ruotsin miesten ampumahiihtojoukkue, joka nappasi viestissä olympiakultaa.

https://twitter.com/mikehjelm/status/1087430842643894272

Moni luuli tilanteen olevan viime vuodesta vaikutteita saanut sketsi, mutta Sundin vakuuttaa Expressenille, että se ei sitä ollut. Gaalan jälkeinen TV-lähetys alkoi episodin takia kymmenen minuuttia myöhässä, mutta yleisöllä näytti olevan hauskaa, joten kovinkaan suuresta rikkeestä ei ollut kyse.

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia