Ryan Giggsistä Walesin päävalmentaja

Manchester Unitedin seuralegenda Ryan Giggs on Walesin seuraava päävalmentaja.

Ryan Giggsistä tulee Walesin jalkapallomaajoukkueen uusi päävalmentaja. Giggs, Manchester Unitedin legendaarinen laitahyökkääjä, on kuvaillut uutta työtään ”yhdeksi huippuhommista”.

Walesin maajoukkueen Ranskan EM-kisoihin vienyt Chris Coleman jätti työn viime marraskuussa, ja pari päivää myöhemmin hän otti vastaan homman Sunderlandin managerina. Colemanin ei onnistunut viedä Walesia myös Venäjän MM-kisoihin.

44-vuotias Giggs on ollut suosikki Walesin päävalmentajaksi sen jälkeen kun hän viime kuussa ilmoitti olevansa kiinnostunut hommasta. ”Pelasin itse Walesille, ja olen sanonut, että haluan vielä palata valmentamaan”, Giggs totesi.

Walesin päävalmentajan pesti tulee olemaan Giggsin ensimmäinen vakipaikka päävalmentajana. Hän oli hetken Manchester Unitedin väliaikaisena managerina kaudella 2013-2014 sen jälkeen kun David Moyes sai potkut.

Giggs itse pelasi Walesin paidassa 64 maaottelua vuosien 1991 ja 2007 välillä. Hän ei ole ollut tekemisissä jalkapallon kanssa 18 kuukauteen lähdettyään ManU:n valmennusryhmästä. Giggs oli kahden kauden ajan Louis van Gaalin apulaisvalmentaja, mutta hän lähti seurasta kesällä 2016 kun Jose Mourinhosta tuli manageri. Tähän päättyi Giggsin hyvin pitkä kausi Manchester Unitedissa. Giggs pelasi ManU:n padassa 963 ottelua, ja teki näissä 168 maalia.

Giggsin kanssa Walesin liiton haastatteluissa kävivät ex-pelaajat Craig Bellamy ja Mark Bowen sekä Colemanin entinen apulainen Osian Roberts.

Giggsin sopimus Walesin kanssa kestää uutisten mukaan vuoden 2022 MM-karsintoihin saakka.