Saksipotku blogi 11/2/19: Pysäyttämätön Pukki

Viikonlopun kierrokselle nähtiin murskavoittoja, kiihkeitä paikallispelejä sekä käsittämättömiä nousuja. Härmäläisittäin päähuomion vei kuitenkin Teemu Pukki, joka sai 20 maalia täyteen. Saksipotku on viikottain ilmestyvä jalkapalloblogi, jossa käydään Euroopan huippusarjojen sekä Mestarien liigan merkittävimmät tapahtumat läpi. Tervetuloa mukaan!

5: Cardiff voittoon ”kuuden pisteen ottelussa”

Lauantain perinteisellä kello 17 alkavalla Valioliiga kierroksella Southamptonin ja Cardiffin kohtaaminen ei ollut ennakolta mikään erityisen mediaseksikäs tapaus, mutta ottelussa oli valtavat panokset. Molemmat joukkueet näet taistelevat Valioliigassa säilymisestä, joka on taloudellisessa mielessä elintärkeää. Ottelu päättyi vierasjoukkue Cardiffin 1 — 2 voittoon, eikä draamaa todellakaan puuttunut. Southampton tasoitti lukemat 1 — 1:een lisäajan ensimmäisellä minuutilla, mutta Kenneth Zohoren ajassa 90+3 tullut voittomaali hiljensi St. Mary’sin stadionin lopullisesti. Taistelu putoamista vastaan jatkunee tiiviinä aina viimeisille kierroksille saakka.

4: Tyylipuhdas 6 — 0

Valioliigan sunnuntai-illan odotetussa huippukohtaamisessa Manchester City sai vieraakseen lontoolaisen Chelsean. Harva (jos kukaan) kykeni arvaamaan millainen ilta Etihad Stadiumilla oli edessä. Manchesterilainen kotijoukkue myllytti ensimmäiseen 25 minuuttiin käsittämättömästi neljä maalia ja ottelu oli sitä myöten taputeltu. Loppulukemiksi muotoutuivat ”tennislukemat” 6 — 0. Murskatappio tarkoitti sitä, että Chelsea putosi sarjataulukossa kuudennelle sijalle. Puhetta herätti se, että Chelsean manageri Maurizio Sarri kieltäytyi kättelemästä Pep Guardiolaa ottelun päätyttyä. Tapahtuneesta voi kukin vetää omat johtopäätöksensä…

3: Hoffenheimin ihme

Pitkään näytti siltä, että Borussia Dortmund marssii helpohkoon voittoon kotiottelussaan Hoffenheimia vastaan. Tauolla BvB johti ottelua 2 — 0 ja 66. minuutilla Raphael Guerreiro iski kuvainnollisen naulan arkkuun 3 — 0 maalilla. Jalkapallossa kaikki on kuitenkin mahdollista ja voimasuhteet voivat kääntyä nopeastikin. 75. ja 87. peliminuutin välillä Hoffenheim upotti pallon kolme kertaa maalivahti Roman Bürkin selän taakse ja järjesti siten yhden koko kauden unohtumattomista comebackeista. Bayern München voitti oman ottelunsa, joten BvB:n sarjajohto kaventui viiteen pisteeseen.

2: El Derbi Madrileño

Uudenkarhealla Wanda Metropalitano stadionilla nähtiin lauantain alkuillassa yksi La Liga- kauden odotetuimmista kamppailuista kun Atletico kohtasi Real Madridin. Kriisistä toiseen kulkeneen kaaoottisen syksyn jälkeen Real Madrid on alkanut saada pelin uomiinsa ja se näkyi tässä kuumassa paikallisottelussa. ’Los Blancos’ vei voiton nimiinsä lukemin 1 — 3. Tulos tarkoitti sitä, että Real ohitti Atleticon myös sarjataulukossa ja nousi toiselle sijalle.

1: Pukille 20 täyteen

Huuhkajien ykköstykki Teemu Pukki on pysäyttämättömässä talvivireessä. Pukin edustama Norwich takoi paikallisottelussa Ipswichin kumoon lukemin 3 — 0 ja Pukki vastasi kahdesta maalista. Jälkimmäinen toi täyteen 20 osumaa. Se on eniten suomalaispelaajista Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Kaudelle 2004 — 05 Shefki Kuqi onnistui tekemään 19 maalia. Nähtäväksi jää kuinka hurjiin lukemiin Pukin maalimäärä vielä nousee, sillä kautta on vielä rutkasti jäljellä. Voitolla Norwich nousi 60 pisteeseen ja sarjakärkeen. Tämän pelikierroksen jälkeen Pukki on maalintekijätilastossa toisella sijalla, edellään ainoastaan 22 maalia iskenyt Sheffield Unitedin Billy Sharp.

Talvi on edennyt siihen pisteeseen, että tiistaina on aika aloittaa Mestarien liigan pudotuspelit. Näin ollen Saksipotku blogi palaa jo torstaina UCL-pelien muodossa.

Edellisen viikon Saksipotkun pääset lukemaan täältä!