Saksipotku blogi 5/1/19: kärkikamppailun huumaa

Valioliigan vuodenvaihteen otteluruuhka huipentui torstai-iltana pelattuun kärkikamppailuun Manchester Cityn ja Liverpoolin välillä. Tässä listattuna kierroksen viisi puhuttavimmat viisi pointtia. Saksipotku on viikottain ilmestyvä jalkapalloblogi, jossa käydään Euroopan huippusarjojen sekä Mestarien liigan merkittävimmät tapahtumat läpi. Tervetuloa mukaan!

5. Leicester voittoon vuoden ensimmäisessä ottelussa

Uuden vuoden ensimmäinen ottelu pelattiin Evertonin Goodison Parkilla, jonne vieraaksi oli saapunut hyvään talvivireeseen päässyt Leicester. Tilastojen valossa kotijoukkue lievästi hallitsi ottelua, mutta kaikki pisteet matkasivat Leicestershireen. Ottelussa nähtiin vain yksi maali ja siitä vastasi Leicesterin maajoukkuehyökkääjä Jamie Vardy 58. minuutilla.

4. Manchester United jatkaa voittojen tiellä

Ole-Gunnar Solskjärin johdolla ManU on ollut pitelemätön. Vuodenvaihteen molemmin puolin United pelasi neljä ottelua, joista keräsi täydet 12 pistettä vakuuttavalla maalierolla 14 — 3. Keskiviikkoiltana uhriksi joutui Newcastle United, joka taipui kotikentällään 0 — 2 tappioon.

3.  Arsenal ja Tottenham selviin voittoihin

Pohjois-Lontoon molemmat jättiläisseurat olivat tulessa heti uudenvuodenpäivänä. Jälki oli vakuuttavaa puolin ja toisin — Arsenal möyhensi Fulhamin kotonaan 4 — 1 ja Tottenham haki Cardiff Cityltä 0 — 3 vierasvoiton. Näin ollen Spurs palasi voittojen tielle yllättävän Wolverhampton- tappion jälkeen.  Fulhamilla sekä Cardiffilla on kevätkaudella täysi työ säilyttääkseen sarjapaikkansa.

2. Kuuden maalin puoliaika

Yleisökapasiteeltiin Valioliigan pienimmällä stadionilla, Bournemouthin Vitality Stadiumilla, nähtiin keskiviikkona parilla vuorokaudella myöhästynyt uudenvuoden ilotulitus. Kotijoukkue Bournemouth ja vieraaksi saapunut Watford tykittivät ensimmäiseen 40 minuuttiin kuusi maalia tasaisesti jakautuen ja taululla seisoivat lukemat 3 — 3. Jälkimmäinen puolikas eteni huomattavasti maltillisemmissa merkeissä, eikä lisämaaleja enää syntynyt.

1. Mestaruustaistelu pysyi elossa

Torstain myöhäisillassa pelattiin sarjan kärkikamppailu, jossa panokset olivat hurjat. Tappioitta koko syyskauden pelannut Liverpool oli ehättänyt repäistä seitsemän pisteen mittaisen etumatkan Manchester Cityyn. Loppuunmyydyllä Etihad Stadiumilla nähtiinkin ottelu, joka vastasi kaikkea ennakkohypetystä. Pelin tempo oli hurja läpi koko ottelun keston ja tapahtumia riitti puolin ja toisin. Ensimmäisellä jaksolla nähtiin aivan absurdi tilanne, jossa Liverpool oli kirjaimellisesti yhden senttimetrin päässä maalista. Maaliviivateknologia varmisti jälkikäteen, että John Stonesin purku tapahtui 1,12 cm ennen kuin pallo oli kokonaisuudessaan ylittänyt maaliviivan.  Lopulta taistelu päättyi kotijoukkue Manchester Cityn 2 — 1 voittoon ja ero Liverpooliin kaventui neljään pisteeseen.  Suurella todennäköisyydellä tämä lopputulos tarkoittaa sitä, että taistelu Valioliigan mestaruudesta pysyy tasaisena aina toukokuulle saakka. Tämä onkin puolueettoman fanin kannalta herkullinen tilanne, sillä useampana perättäisenä kautena mestaruus on ratkennut keväällä jo hyvissä ajoin. Vuonna 2019 asia on toisin.

Valioliigan vuodenvaihteen otteluruuhka on nyt selätetty, mutta britteinsaarilla pelit jatkuvat FA Cupin muodossa. Myös Espanjassa on viikonloppuna täysi tohina päällä, kun La Liga palaa lyhyehköltä talvitauoltaan.