Saksipotku blogi: 21/1/19: Maalijuhlaa

Viikonloppuna vietettiin monella paikkakunnalla todellisia maalijuhlia ja mahtuipa sekaan myös dramaattisia viime sekuntien ratkaisuja. Alla koottuna viisi puhuttavaa hetkeä Euroopan huippusarjoista. Saksipotku on viikottain ilmestyvä jalkapalloblogi, jossa käydään Euroopan huippusarjojen sekä Mestarien liigan merkittävimmät tapahtumat läpi. Tervetuloa mukaan!

5: Pukki jälleen maalinteossa

Kotkan kaduilta maailmalle ponnistanutta Teemu Pukkia ei tällä hetkellä pysäytä mikään. Perjantain myöhäisillassa pelatussa ottelussa Pukki iski Norwichin 1 — 0 johtomaalin Birminghamia vastaan. Lopulta ”Canaries” voitti ottelun lukemin 3 — 1. Pukki on iskenyt tällä kaudella häkellyttävät 16 maalia ja on tuolla saldolla maalintekijätilaston toisella sijalla.

4: Yhdeksän maalin tasoero

Yleisesti ottaen Ranskan Ligue 1 on kovatasoinen liiga, mutta tasoerot kärjen ja häntäpään välillä ovat julmetun isoja. Tästä nähtiin kouriintuntuva osoitus lauantaina, kun sarjakärki Paris Saint-Germain nuiji hännänhuippu Guingampin nurmenrakoon pöyristyttävin 9 — 0 lukemin. PSG ei ole tällä kaudella hävinnyt kertaakaan ja marssii vastustamattomasti kohti mestaruutta.

3: Real Madrid vertyy kevätkaudella

Real Madridin syyskausi oli katastrofaalinen ja kuuden La Ligassa kärsityn tappion myötä mestaruushaaveet ovat elossa enää hyvin ohuina. Lauantaina Santiago Bernabeulla nähtiin kärkipään kamppailu, kun vastustajaksi saapui Sevilla. Historiallisesti edelliset kolme Mestarien liigan pystiä vienyt Los Blancos näyttää vertyvän jälleen kevättä kohden ja nappasi 2 — 0 voiton hyvän peliesityksen jälkeen. Realin maaleista vastasivat Casemiro ja Luka Modric.

2: Anfield Roadilla maalijuhlat

Vieraaksi saapunut lontoolaisjoukkue Crystal Palace tarjosi sarjakärki Liverpoolille todellisen haasteen. Puoliajalla tilanne oli maltillisesti 0 — 1 vierailijoiden eduksi, mutta toisella jaksolla alkoi tapahtua. Jälkimmäinen nelivitonen tarjosi yhteensä kuusi maalia ja yhden punaisen kortin. Lievästi kuvattuna värikkäiden vaiheiden päätteeksi Liverpool kuitenkin voitti ottelun lukemin 4 — 3 ja vankisti asemaansa sarjakärjessä.

1: Viimeisten sekuntien ratkaisu

Pääomistaja Daniel Levyn tarkan markan politiikan seurauksena Tottenham lähti kauteen kapealla pelaajamateriaalilla. Nyt hyökkäyspään tilanne on ottanut dramaattisen käänteen huonompaan, sillä Heung Min Son on edustamassa Etelä-Koreaa Aasian cupissa ja joukkueen ykköstähti Harry Kane on loukkaantuneena. Sunnuntai-iltana Spurs olikin todella tiukoilla Claudio Ranierin luotsaaman Fulhamin vieraana. Ainoastaan Harry Winksin kirjaimellisesti viime sekunneilla tullut maali toi Spursille nihkeän 1 — 2 voiton sarjan häntäpään Fulhamista. Tottenham jatkaa taisteluaan top 4 -sijoituksesta, kun Fulhamin päätavoite on sarjassa säilyminen.

Siinä tämänkertaiset valinnat kierroksen huippuhetkiksi. Saksipotku blogi palaa asiaan jälleen viikon kuluttua!