Seuraikoni Carey Pricen tulevaisuus vaakalaudalla Montreal Canadiensissa?

Vaihtuuko Pricen nutun väri?

Antti Niemen edustaman perinteikäs NHL-seura Montreal Canadiens on yksi kuluvan sesongin suurimmista alisuorittajista. Joukkueen on odotettu menestyvän jo useampana kautena, mutta vuosi toisensa jälkeen käteen on jäänyt vain pettymys. Tällä hetkellä joukkue on neljän ottelun tappioputkessa ja kaiken kaikkiaan kymmenen edellistä ottelua ovat tuottaneet vain kaksi varsinaisen peliajan voittoa.

Paikallislehti Montreal Gazetten toimittaja Stu Cowan onkin heittänyt ilmoille mielenkiintoisen spekulaation siitä, että Montrealin olisi syytä treidata joukkueen tähtimaalivahti Carey Price ja hankkia lisää hyökkäysvoimaa joukkueen kokoonpanoon. Toimittaja epäilee, että seura piilottelee jotakin tietoja Pricen ”pieneen” loukkaantumiseen liittyen ja valmistelevat maalivahtia kauppatavaraksi ennen kuin miehen ja seuran välinen 8 vuoden sekä 84 miljoonan dollarin sopimus astuu voimaan kesällä 2018.

 

Mihin Price sitten voitaisiin treidata? Muun muassa Edmonton Oilersin hyökkääjä Ryan Nugent-Hopkins on yhdistetty huhuissa Montrealiin useamman kerran. Toimittaja Cowan spekuloikin sillä, että Price voisi siirtyä Edmontoniin ja vastakkaiseen suuntaan liikkuisivat Oilers-maalivahti Cam Talbot sekä Nugent-Hopkins tai jopa Leon Draisaitl. Draisaitlin myynti Edmontonin kannalta voi kuulostaa hulluudelta, mutta fakta on se, että öljymiesten maalivahtiosasto on tällä hetkellä jopa Montrealin vastaavaa huonompi. Talbotin tämän hetkinen päästettyjen maalienkeskiarvo on 3.10 ja voittoja irtoaa todella harvakseltaan. Maiseman vaihto voisikin tehdä Kanadalle maailmanmestaruuden torjuneelle maalivahdille hyvää. Price sen sijaan on edelleen eliittivahti, joka voisi nostaa Edmontonin pelin uudelle tasolle.