Valomiekkailu on nyt virallinen urheilulaji Ranskassa

Ajat muuttuvat ja urheilulajit siinä samalla. E-urheilusta on monia mielipiteitä, mutta mitenkäs valomiekkailu? Ansaitseeko se kilpaurheilun statuksen?

valomiekkailu

Valomiekailun tuisketta Ranskassa

Tykkäätkö miekkailusta? Entä Star Wars elokuvista? Oletko aina halunnut olla Obi-Wan Kenobi ja tykkäät vielä kaiken tämän lisäksi urheilusta? Jos vastasit kaikkiin kyllä, niin sinun kannattaa muuttaa Ranskaan, tuohon patonkien luvattuun maahan, sillä siellä fantasiasi toteutuvat nyt helposti!

Ranskan miekkailuliitto on nimittäin päättänyt hyväksyä valomiekalla oteltavat kaksintaistelut viralliseksi urheilu- ja kilpalajiksi. Nyt George Lucaksen elokuvista tutut valomiekat ovat samalla viivalla kuin kalpa (miekka, ei Kuopion Kalpa) , säilä tai floretti sekä muut miekat, jotka ovat jo ennestään laskettu olympiaurheiluvälineiksi.

Yllätykseksemme LED-valoilla varustetut polykarbonaatti miekat eivät halkaise vastustajaa kuten Star Warsissa, mutta ne näyttävät ja jopa kuulostavat samalta äänitehosteidensa ansiosta.

Samaan tapaan kuin Yoda valmensi Skywalkerista Jediä, niin Ranskan liikuntasaleissa opettajat alkavat kouluttamaan oppilaista todellisia valomiekkasankareita. Hetken kuluttua Ranskalaisetkin ovat valmiita taistelemaan galaktisen imperiumin senaattori Palpatinea ja muita pahiksia vastaan.

Taistelu tapahtuu lattiaan piirretyn kehän sisällä. Taistelijat ansaitsevat päähän ja torsoon osuneesta iskusta viisi, käsivarsista ja jaloista kolme sekä käsistä yhden pisteen. Voittajaksi kruunataan se kumpi saa kerättyä 15 pistettä nopeammin. Jos tämä ei täyty kolmen minuutin aikana, niin voittaja on se kummalla on enemmän pisteitä sillä hetkellä. Jos kolmen minuutin kohdalla tilanne on tasan, niin alkaa jatkoaika nimeltä äkkikuolema. Äkkikuolemassa voittajaksi selviää se, kumpi onnistuu osumaan vastustajaa ensimmäisen kerran päähän tai vartaloon, kansainvälistä valomiekkaturnausta järjestävä Michael Ortiz selostaa TheGuardian lehdelle.

Ortiz sanoo yrittävänsä saada lajia olympialaisiin, mutta Yodan sanoin: Do. Or do not. There is no try.  Tsemppiä siis yritykseen!

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia