The Sun ja ESPN: Zlatan lähdössä LA Galaxyyn

Lehdet kertovat, että suuri ruotsalainen Zlatan Ibrahimovic olisi vaihtamassa Manchesterin sumuiset kadut Kalifornian aurinkoisiin bulevardeihin.

Zlatanin toinen tuleminen Valioliigassa uhkaa jäädä lyhyeksi. The Sun julkaisi ESPN:n uutisen, että Zlatan olisi hyvin lähellä siirtoa Manchester Unitedista MLS-liigan Los Angeles Galaxyyn. Nimiä ei vielä ole paperissa, mutta kaikki olisi muuten rahoja myöten jo valmiiksi katsottuna.

36-vuotias Zlatan Ibrahimovic ei ole ollut pelikentällä sen jälkeen, kun hän sai kolhun polveensa Tapaninpäivän Valioliiga-ottelussa Burnleytä vastaan. Viime viikot Zlatan on ollut ManU-raporttien mukaan harjoittamassa lihaskuntoa, ja viime viikon perjantaina hänen on jo nähty tekevän juoksuharjoituksia.

Zlatan loukkaantui pahasti viime kaudella huhtikuun puolen välin jälkeen Eurooppa-liigan ottelussa Anderlechtiä vastaan. Zlatan kuitenkin toipui vammasta odotettua nopeammin, ja vaikka spekulaatiot olivat toipumisen aikana vieneet häntä milloin minnekin, mutta ei takaisin Valioliigaan, niin silti Zlatan ja Manchester United ilmoittivat jatkosopimuksesta kuluvan kauden elokuussa. Maaliskuun puolessa välissä Zlatan sitten tuli ensimmäisen kerran kentälle loukkaantumisen jälkeen ottelussa Newcastlea vastaan. Hän tuli ottelussa mukaan vaihdosta Anthony Martialin tilalle. Seuraavalla viikolla Zlatan oli mukana taas Mestareiden liigassa, kun hän tuli vaihdosta muaan ottelussa, jonka ManU hävisi Baselille 1-0. Basel -ottelussa Zlatanista tuli ensimmäinen pelaaja, joka on pelannut Mestareiden liigaa seitsemässä eri seurassa. Kauden ainoan maalinsa Zlatan teki joulun alla Liigacupissa. 2000-luvun suurin ruotsalainen osui vaparista, mutta silti ManU hävisi Bristol Citylle 1-2.

ManU on antanut Zlatanille vapaat kädet toipumisaikataulun kanssa. Tammikuussa ManU hankki Arsenalista Alexis Sanchezin, eikä seuralle ole enää tarvetta kiirehtiä Zlatanin paluuta. Eikä kyllä oikean ole Zlatanille kummempaa käyttöä koko loppukaudella.