Suomalainen teki Manchester United -museon

Helsinkiläinen Jere Virtanen on kasannut valtaisan kokoelman Manchester United -tavaraa. Kokoelma lohduttanee, kun United on kaukana Valioliigan kärjestä.

Valioliiga

Suomalainen Manchester United -fani Jere Virtanen on perustanut museon rakastamalleen jalkapalloseuralle, ja se on niin kova juttu, että amerikkalainen CNN -uutistoimistokin teki jutun Virtasesta.

Virtasen The Red Roon -museo aukeaa vuoden loppupuolella, ja se on todella kunnianhimoinen hanke. Tilaa museossa tulee olemaan 210 neliömetriä ja erilaisia Man Utd -tavaroita siellä on enemmän kuin 33 000 kappaletta.

”Olen kerännyt erilaisia muistoesineitä ja muuta United -tavaraa yli 20 vuoden ajan. Jossain vaiheessa kotini, toimistoni ja vanhempieni koti olivat niitä täynnä”, Virtanen kertoi CNN:lle.

Helsinkiläinen Virtanen on hankkinut tavarat huutokaupoista ja Manchesterin reissuiltaan. Mukana kokoelmassa on esimerkiksi United -legendan Roy Keanen pelipaita vuodelta 1999, alkuperäisiä penkkejä Old Trafford -stadionilta sekä tavaraa vuodelta 1878, kun Manchester United ei ollut vielä edes virallisesti perustettu.

Arvokas kokoelma

Bisnesideanakin Virtasen kokoelman kerääminen on ollut ainakin miehen omien sanojen mukaan viisasta. Hän arvioi CNN:lle, että kokoelman arvo on noin viisi tai kuusi kertaa enemmän kuin se, mitä hän itse tavaroista on maksanut. Virtanen kuitenkin painottaa, että hän ei ole koskaan edes harkinnut tavaroiden myymistä, eikä aio sellaista koskaan harkitakaan.

Virtasen museossa tulee olemaan erityisiä osastoja pelaajille, joita hän erityisesti arvostaa. Ykkönen kaikista United -legendoista on Virtasen mukaan George Best, pohjois-irlantilainen taituri ja parantumaton alkoholisti.

Virtasen museo piti alunperin avata maaliskuussa, mutta nyt avajaiset on koronaepidemian vuoksi siirretty loppuvuodelle. Suunnitelmissa on saada oikeita United -legendoja paikalle avajaisiin, CNN:n jutussa mainitaan Lee Martin, Wes Brown, Ben Thorney sekä Virtasen suuri idoli Bryan Robson.

Manchester United on Virtaselle rakkaus ja uskonto. Hän kertoo käyvänsä joka kausi 3-10 kertaa paikan päällä Englannissa katsomassa Unitedin peliä.

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia