Suomalaisesta NHL-tähdestä oman seuran palkkakuningas?

Saako Mikko Rantanen palkinnon huikeasta kaudestaan? Se selviää tulevana kesänä.

Coloradolla ja Rantasella alla upea NHL-kausi

NHL-joukkue Colorado Avanlanchen hieno kausi päättyi pettymykseen, kun joukkue tippui tiukimmalla mahdollisella tavalla, seitsemännen ottelun jatkoajalla, konferenssifinaaleista ottelusarjassa San Jose Sharksia vastaan. Joukkueen GM Joe Sakic piti tiistaina 14.5 lehdistötilaisuuden jossa mies ruoti joukkueen kulunutta kautta ja käänsi katseita myös tulevaisuuteen. Yksi tilaisuuden kuumimmista perunoista oli suomalaisnuorukainen Mikko Rantanen, jonka kolmivuotinen tulokassopimus on päättymässä tähän kesään.

Nousiaisista maailmalle ponnistanut 22 – vuotias Mikko Rantanen oli Avalanchen viime kauden toiseksi paras pistemies tehoin 31 + 56 = 87, siitäkin huolimatta, että mies joutui runkosarjassa jättämään kahdeksan ottelua väliin loukkaantumisten vuoksi. Pudotuspeleissä Rantanen oli joukkueensa paras pistenikkari neljällätoista pisteellä ja kuudella maalilla.

Mikko Rantasesta palkkakuningas?

Rantasen tulokassopimus on lihottanut miehen tilipussia vuosittain noin 894 000 dollaria. Summa on huomattavan pieni, siihen nähden minkälaista jälkeä suomalainen on tehnyt kaukalossa edellisten kausien aikana. Viime kauden esitysten perusteella Rantasta voidaan pitää omalla pelipaikallaan sarjan terävimpänä kärkenä ja mitä maalimääriin tulee, niin Rantanen oli viidenneksi tehokkain oikea laitahyökkääjä NHL:ssä viime kaudella. Jos ja kun Rantanen saisi uuden sopimuksen myötä saman palkan kuin muut NHL:n TOP 5 laiturit niin kausipalkan pitäisi asettua 7.5 miljoonan dollarin nurkille.  Tämä tarkoittaisi sitä, että miehestä tulisi koko Coloradon parhaiten palkittu pelaaja, ennen kapteeni Nathan MacKinnonia joka tienaa tällä hetkellä noin 6.3 miljoonaa per kausi. NHL:stä kantautuneiden huhujen mukaan Colorado yritti tarjota Rantaselle jo viime syksynä pitkää sopimusta kuuden miljoonan vuosipalkalla mutta agentti sekä pelaaja sanoivat kiitos ei. Antaisiko loistava kausi ja pudotuspelit mahdollisuuden pyytää jopa 10 miljoonaa tai enemmän?

Haluaako Joe Sakic sitten pitää Rantasen? Ehdottomasti kyllä. ”Meidän on pidettävä huolta, että teemme Rantasen kanssa uuden sopimuksen. Älkää kysykö koska meillä on monta pelaajaa samassa tilanteessa mutta haluamme pitää Rantasen. Haluan ehdottomasti pitkän sopimuksen mutta jos on pakko tyytyä 2 – 3 vuoden lyhyempään sopimukseen niin teemme sitten sen.” 

Näin Rantanen naulasi Calgary Flamesin kauden pakettiin, seuraavaksi lyödään kasaan uusi sopimus?

 

BONUS: Valittavana joko 150€ tai 50€
Pelaa nyt

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia