Suomalaiset NHL:ssä:

Tolvaselle huippusopimus, Ahon pisteputki jatkuu

IL:n tietojen mukaan Eeli Tolvasen tuore NHL-sopimus on kovempi kuin Patrik Laineen vastaava! Ehdot ovat samalla tasolla kuin esimerkiksi Connor McDavidilla. Sopimuksessa on myös pykälä, joka estää Tolvasen lähettämisen AHL:ään. Tarvittaessa tie on auki kuitenkin Euroopan suuntaan. Bonukset ovat parhaimmat mitä NHL-tulokassopimus voi antaa.

Sebastian Ahon kauden 27:s maali takasi pisteputken venymisen jo yhdeksän ottelun mittaiseksi. Pisteputki on kerryttänyt Aholle 12 (4+8) tehopistettä.

Helsinkiläisseura Jokerien kausi päättyi viikonloppuna KHL:n konferenssivälieriin. Moskovan TsSKA pudotti Jokerit otteluvoitoin 2-4. Jokerit tiedotti maanantaina Tolvasen suuntaavan Pohjois-Amerikkaan Nashville Predatorsin riveihin. Nyt megaluokan sopimus on julkaistu.

– Eelin sopimus on paras, mitä voi saada. Tällaisia sopimuksia saavat yleensä vain top-3 varaukset, Tolvasen pelaaja-agentti Tomi Haula sanoi Iltalehdelle.

Sopimuksesta Eeliä kohtaan tekee erinomaisen AHL:ään siirron kieltävä pykälä. Agentin mukaan Eeli voi lähteä takaisin Eurooppaan jos peliaikaa Predatorsissa ei tule, mutta seura ei voi pakottaa häntä AHL:ään.

– AHL:ssä on vain muutamia seuroja, joissa pelaajaa viedään eteenpäin. Yleensä AHL:ssä vain pelataan ja matkustetaan, ei kehitetä nuoria pelaajia, Haula totesi.

NHL:n tulokassopimuksella kaikki tienaavat saman 925 000 dollarin peruspalkan. Tolvasen sopimuksessa on B-palkkio, jonka ansiosta hän voi tienata huimat 2 miljoonaa dollaria. Ehdot täyttyvät jos Eeli sijoittuu NHL:n maali-,syöttö- tai pistepörssin kymmenen parhaan joukkoon.

– Tällainen sopimus oli mahdollinen, koska Eeli pelasi niin hyvin KHL:ssä. Se on maailman toiseksi kovin liiga, Haula perustelee kovaa sopimusta.

 

Sebastian Ahon pisteputki venyy

Carolina Hurricanesin suomalaisnuorukainen Sebastian Aho on venyttänyt pisteputkensa jo yhdeksän ottelun mittaiseksi, kun hän onnistui maalinteossa Ottawa Senatorsia vastaan.

Hurricanes voitti kotiottelun lukemin 4-1. Aho viimeisteli ottelun viimeisen maalin kaksi minuuttia ennen ottelun loppua tyhjään rysään.

Haydn Fleury riistää kiekon puolustusalueella, jonka jälkeen Aho laittaa laserin tarkasti kiekon läpi kentän tyhjään maaliin.

Yhdeksän ottelun mittaisen pisteputken aikana Aho on kerryttänyt itselleen 12 tehopistettä, joista neljä maalia ja kahdeksan syöttöpistettä. Koko kauden pistesaldo on 63 (27+36)