Suomalaistähdille uusia NHL-sopimuksia

Kolme suomalaista jääkiekkoilijaa on kirjoittanut nimensä uuteen sopimuspaperiin Pohjois-Amerikassa.

NHL-kauden alkuun on aikaa vielä muutama kuukausi mutta kynät sauhuavat kovaan tahtiin seurojen toimistolla. Tällä viikolla kolme suomalaista pelaaja on rustannut nimensä uusiin sopimuspapereihin.

Rasmus Kupari – Tulokassopimus Los Angeles Kings

Ensimmäiset sopimusuutiset nähtiin viime lauantaina, kun Los Angeles Kings kertoi tehneensä kolmen vuoden mittaisen tulokassopimuksen tämän kesän draftin ensimmäisen kierroksen varauksen Rasmus Kuparin kanssa. Kotkan Titaanien kasvatti on Kingsin mukaan ollut jo pitkään heidän silmissään selkeä ykköskierroksen varaus, jolla on mahdollisuudet menestyä NHL:ssä. Vielä ei ole tietoa aloittaako Kupari kauden Pohjois-Amerikassa vai jatkuuko ura vielä Euroopassa.

Kalle Kossila – Jatkosopimus Anaheim Ducks

Paikoitellen upeilla veiveillä Pohjois-Amerikassa ihastuttanut Kalle Kossila on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen Anaheim Ducksin kanssa. Sopimus on arvoltaan noin 650 000 tuhatta dollaria ja mallia kaksisuuntainen. Kossila pelasi viime kaudella yhteensä 55 ottelua AHL:ssä ja 11 ottelua NHL:ssä. AHL:ssä miehelle syntyi tehot 21 + 33 = 54, ”änärissä” tehopisteitä on syntynyt 1 +1.

Juuse Saros – Pitkä pahvi Nashville Predatosin kanssa

Nashville Predators on päättänyt jatkossakin luottaa vahvasti suomalaiseen maalivahtiosaamiseen. Tästä hyvänä osoituksena on se, että seura on julkaissut tehneensä kolmen vuoden ja 4,5 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen Pekka Rinteen tutkaparin Juuse Saroksen kanssa. Saros pelasi viime kaudella 26 runkosarjan ottelussa torjuntaprosentilla 92,5 ja neljässä pudotuspelikamppailussa torjuntaprosentilla 95,2. Joukkueen selkeän ykkösen Pekka Rinteen viimeinen sopimuskausi on 2020-21, nähtäväksi jää minkälaiset sopimukset Rinne ja Saros tämän jälkeen sorvaavat. Onko edessä vahdinvaihto?

 

 

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia