Suomi kukisti Kanadan! Mitalipeleihin!

Olipa dramaattinen ottelun loppu! Ensin Suomi tasoihin viimeisellä minuutilla, sitten Kanadalla tyhjä maali, mutta maila poikki, ja parin sekunttia tästä Suomi tekee voittomaalin! Halli hiljeni tyystin.

Suomi voitti KanadanSuomi jatkaa U20 MM-lätkän pudotuspeleissä. Ensimmäisellä kierroksella Suomi pudotti suursuosikki Kanadan. Ottelun ratkaisuksi taisi muodostua Kanadan puolustajan Noah Dobsonin mailan katkeaminen ratkaisevassa paikassa. Dobsonilla oli jatkoajalla aivan tyhjä maali edessä, ja maila kohotettuna laukaukseen, kun maila katkesi. Seuraavasta hyökkäyksestä Suomen Toni Utunen laukoi voittomaalin.

Varsinainen peliaika ottelussa päättyi 1-1. Peli oli pudotuspelityyliin tasainen ja tiukka vääntö, virheitä vältettiin viimeiseen saakka eikä niitä juuri tehty. Pelin ensimmäisen maalin teki Kanadan Ian Mitchell toisen erän alussa. Suomen Aleksi Heponiemi tasoittu, kun peliä oli alle minuutti jäljellä.

 

Jatkoajan ratkaisutapahtumat, kentän kummassakin päässä, tehtiin, kun jatkoaikaa oli pelattu reilut viisi minuuttia.

Puolustaja Utusen voittomaali oli hänelle ensimmäinen maali koko kaudella.

”Ei kautta ilman maalia”, Utunen totesi ottelun jälkeen.

 

Suomen päävalmentaja Jussi Ahokasta on epäilty turnauksen alla, kun Suomen peli on ollut vaisua. Nyt Ahokas on jo voittajien leirissä. Ja kun tulee, niin antaa ropista vain. Ahokkaan vaimo synnytti viime yönä perheeseen kolmannen lapsen.

”Totta kai on huikeat ja isot fiilikset. Joukkuekin sai hirveän paljon virtaa tästä. Ei voi olla paremmat fiilikset kuin sitten, kun kannua nostetaan, jos sen aika tulee”, Ahokas sanoi ottelun jälkeen Helsingin Sanomille puhelinhaastattelussa.

Turnauksissa voittaja on yleensä se, joka parantaa pelien kovetessa ja panosten kasvaessa. Suomen ensimmäisen maalin tehnyt Heponiemi sanoi ottelun jälkeen, että ”turnauksen paras peli meiltä ja koko ajan ollaan parannettu.”

Välierässä Suomi kohtaa Sveitsin, joka aikaisemmin yllätti voittamalla Ruotsin 2-0. Ottelu pelataan ensi lauantaina kello 03.00 Suomen aikaa.

 

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia