Sveitsi ja Norja heittävät hyvän haasteen suurmaille

Nähdäänkö olympialaisissa yllätyksiä?

Etelä-Korean Pyeongchangin talviolympialaiset alkavat muutaman viikon kuluttua. Suomalaisittain kisojen suurimmat mielenkiinnonkohteet ovat perinteisesti sekä miesten- että naisten jääkiekonpuolella. Molemmat maajoukkueet julkaisivat omat koostumuksensa viime viikolla, ja kuten tiedetään niin NHL:n boikotin vuoksi Leijonat eivät saaneet kisoihin huippupelaajia Pohjois-Amerikan jäiltä.  

Norjalla jalkeilla paras mahdollinen miehistö

Suomen kanssa samassa C-lohkossa pelaava, läheinen Pohjolan naapurimme, Norja sen sijaan on saanut lähes tulkoon parhaan mahdollisen joukkueen jalkeille olympialaisiin. Maa on saanut historian aikana kahdeksan pelaajaa NHL-jäille, ja näistä kaksi on nyt mukana myös Etelä-Koreassa. Yksi norjalaisten kirkkaimmista tähdistä on Patrick Thoresen, joka on tahkonnut omalla urallaan 106 NHL-ottelua Edmonton Oilersin ja Philadelphia Flyersin riveissä. Sen jälkeen kokenut pelimies on pelannut Euroopassa ja voittanut myös KHL-mestaruuden vuonna 2015 Pietarin SKA:n paidassa. Toinen NHL-kokemusta omaava pelaaja on puolustaja Jonas Hölos, joka on luutinut muutaman kymmenen ottelua Colorado Avalanchen paidassa. Edellä mainittujen pelaajien lisäksi punanutuissa pelaa monta laadukasta kiekkotähteä joiden kanssa Leijonien on syytä olla varuillaan. Vai mitä sanotte nimistä kuten Aleksander Bonsaksen, Ken Andre Olimb, Mathis Olimb ja Martin Roymark?

Katsto tästä koko Norjan joukkueen kokoonpano.

Sveitsillä rutkasti NHL-kokemusta

Sveitsin maajoukkue tulevissa olympialaisissa koostuu tällä kertaa vain ja ainoastaan omaan maansa pääsarjan, NLA:n, pelaajista. Tästä huolimatta ristipaidat marssivat Etelä-Korean kaukaloihin melkoisen annoksen NHL-kokemusta. Erityisen kokenut on joukkueen maalivahti Jonas Hiller, joka on uransa aikana pysäyttänyt yhteensä 407 NHL-ottelussa miestä kohti ammuttuja kiekkoja. Puolustukseen NHL-kokemusta tuo Raphael Diaz. Sveitsin hyökkäyspäässä NHL-otteluja meriittilistalleen ovat napsineet pelaajat Simon Moser, Joel Vermin ja Cody Almond. Lisäksi joukkueen kokoonpanosta löytyvät sellaiset tutut arvokisakasvot kuten Andres Ambuhl, Simon Bodenmann ja Reto Schappi. Koko Team Switzerlandin kokoonpanon voit painaa mieleesi täältä.

Lue lisää olympialaisista tuhdista paketistamme: Etelä-Korean talviolympialaiset