Tältä olympiarosterit näyttäisivät,

jos mukana olisi NHL-tähdet

Jo aikaisin viime vuonna saimme lukea huhuja, että NHL jättäytyisi ulkopuolelle Etelä-Korean 2018 olympialaisista. Huhtikuussa asia varmistui, kun NHL sinetöi päätöksensä.

Monen kiekkotietäjän, etunenässä ”Rautakansleri” Kalervo Kummolan mielestä NHL:n päätös on etu Suomelle.

Mene ja tiedä.

– Olemme jo aiemmin tehneet selväksi, että suurin osa seuroista ei halua katkaista NHL-kautta 2017-18 sen vuoksi, että muutamat pelaajat pääsisivät osallistumaan olympialaisiin, NHL kertoi tiedotteessaan.

On perin kummallista, että NHL:n mukaan kyse oli muutamasta pelaajasta. Päätös on aiheuttanut nokan koputusta monen NHL-tähden suunnasta. Venäläistähti Alexander Ovechkin on uhannut tulevansa pelaamaan olympialaisiin, vaikkei NHL sitä sallisi. Niin ikään ruotsalaispakki Erik Karlsson kommentoi asiaa närkistyneenä :”Tämä on täydellinen katastrofi. Surkea päivä jääkiekolle. Maailman huonoin päätös. Niin surullista, ettei meillä ollut asiaan mitään vaikutusvaltaa.”

-Tuntuu pas**lta, tietysti. Todella suuri pettymys pelaajille ja ennen kaikkea harmi faneille, kun he eivät näe parhaita pelaajia olympialaisissa. Tämä on NHL:n päätös. Koska he ovat viimeksi kuunnelleet pelaajia? Nashvillen Filip Forsberg ja Anton Strålman miettivät.

Joka tapauksessa tämä antaa loistavan spekulaation aiheen jääkiekon ystäville. Miltä joukkueet näyttäisivät NHL-tähdillä höystettynä. Sidney Crosby johtaisi suorastaan laittoman vahvaa Kanadaa, kun Patrick Kane olisi suuressa vastuussa ennennäkemättömän kovan USA:n rosterin kärjessä.

KANADA

On suorastaan laitonta, kuinka kovan rosterin Kanadalaiset saisivat kasattua  NHL-pelaajien avulla.

Keskikaistalle on suorastaan tunkua, sillä Sidney Crosby, Connor McDavid, Jonathan Toews, sekä John Tavares voisivat ketä tahansa pelata niin yli- kuin alivoimaakin. Laidoille kun tiputeltaisiin Brad Marchandin, Steven Stamkosin, Jamie Bennin ja Taylor Hallin kaltaisia tekijöitä niin hyökkäyspään taidoista ei jäisi kiinni.

Duncan Keith, Shea Weber sekä Drew Doughty olisivat puolustuspään varmat valinnat. Carey Price sekä Braden Holtby huolehtisivat maalin puhtaana pidosta varmuudella.

Kaiken kukkuraksi Mike Babcock penkin taakse – Huh.

USA

USA:n rosteri olisi ehdottomasti kovin koskaan. Puolustukseenkin olisi niin paljon tunkua, että Byfuglien ja Carlsonin tasoiset nimet saattaisivat jäädä ulkopuolelle.

Ryan Suter, Jacor Trouba sekä pirteästi pelannut Zach Warenski takaisi hyvän pohjan puolustukselle. Maalin suulta löytyisi lähes varmuudella Jonathan Quick sekä Connor Hellebuyck. 

Nuorten supertähtien Auston Matthewsin ja Jack Eichelin ympärille olisi helppo kasata tulivoimaisia hyökkäyskolmikkoja. Patrick Kane, Jonathan Gaudreau, Phil Kessel. Näiden tekijöiden pohjalta rakentuisi taidoikkain USA rosteri, kuin koskaan ennen.

VENÄJÄ

 

Alexander Oveckin, Yegveni Malkin, Vladimir Tarasenko, sekä tietenkin Tampa Bayn tehoketjun kaksi tärkeää palasta Vladislav Namestnikov sekä Nikita Kucherov aiheuttaisivat vastustajan maalivahdille harmaita hiuksia. Pelkkä ajatus Tampa Bayn tehoketjun toimimisesta pelottaa, kun jo toimivan kemian keskelle tiputettaisiin Malkinin tasoinen sentteri.

Ivan Provorov, Dmitry Orlov ja Alexei Emelin muodostaisivat pohjan kivikovalle puolustukselle, joka häärisi Sergei Bobrovskyn tai niin ikään Tampa Bayn Andrei Vasilevskyn edessä.

SUOMI

All-Stariin valittu Alexander Barkov muodostaisi kokeneen Mikko Koivun sekä Erik Haulan kanssa taidokkaan sentteriosaston.

Koivun laidalle istuisi luontevasti joukkuetoveri Mikael Granlund. Ykköskentän muodostaisi ehdottomasti Laine, Barkov sekä Sebastian Aho. 

Puolustuksesta huolehtisivat nuoret, mutta kokeneet Olli Määttä, Rasmus Ristolainen sekä Sami Vatanen. Tähän vielä seurakaverit Julius Honka sekä Esa Lindell.

Maalinsuulle tottakai betoni Pekka Rinne sekä Tuukka Rask.

Ja sitten takaisin maanpinnalle. Tsekkaa tästä Suomen tuleva joukkue olympialaisiin.

Lue lisää olympialaisista tuhdista paketistamme: Etelä-Korean talviolympialaiset