Tammikuussa tehdään taas kauppoja - Sturridge? Wilshere? Mahrez?

Viime kesänä käytettiin isot kasat rahaa pelaajakaupoissa, eiköhän tammikuussakin laiteta rahaa palamaan. Pep Guardiola on huhuissa taas ostomiehenä.

Jalkapallon tammikuun siirtoikkuna lähenee, ja spekulaatiot alkavat saada vauhtia. Maanantain brittilehtien urheiluosaston yksi uutisista oli se, että Liverpoolin kärkimies Danny Sturridge haluaa vaihtaa seuraa. Sturridge on saanut kehnosti vastuuta Jurgen Kloppin manageroimassa Liverpoolissa, ja kärkimies haluaa näyttöpaikkoja päästäkseen mukaan ensi kesän MM-kisohin. Sturridge putosi jo Englannin maajoukkueesta hiljattain pelatuissa ystävyysotteluissa Saksaa ja Brasiliaan vastaan. Kolmen Leijonan joukkueeseen on hankala paästä, jos ei omassa seurajoukkueessaan pelaa kuin silloin tällöin.

Roy Hodgsonin manageroimassa maajoukkueessa Sturridge oli vakiopelaaja. Gareth Southgaten aikakaudella tilanne on muuttunut. Southgate on jo julkisestikin sanonut, että Sturridgen vähäinen peliaika Liverpoolissa on ongelma. Hän on ollut tällä kaudella kentällä vasta kahdeksassa Liverpoolin Valioliigan ottelussa, eikä oikein näytä siltä, että Sturridge olisi kovinkaan helposti nousemassa Jurgen Kloppin avauskokoonpanoon.

Liverpool haluasi uutisten mukaan mieluummin myydä Sturridgen kuin lainata hänet. Sturridgen kova 120 000 punnan viikkopalkka saattaa kyllä olla ongelma mahdollisille ostajille.

Toinenkin Roy Hodgsonin maajoukkueen vakiopelaaja haluaisi vaihtaa seuraa päästäkseen mukaan Venäjän MM-kisoihin. Arsenalin Jack Wilsherellä on sama tilanne kuin Sturridgella. Wilshere on palannut peleihin loukkaantumisen jälkeen, ja kentälle päästyään hän on ollut hyvä. Näyttää kuitenkin siltä, että Wilsherellä ei ole sijaa Arsene Wengerin suunnitelmissa.

Paljon muutakin huhutaan tapahtuvan tammikuussa. Espanjassa on uutisoitu, että Pep Guardiola haluaisi tuoda Manchester Cityyn Leicesterin Riyad Mahrezin. Mihin Pep tarvitsee lisää hyökkäysvoimaisia pelaajia? Mahrez on ilmeisesti halukas jättämään Leicesterin, ottajia kyllä lienee paljonkin.

Kyllä Pep Guardiola suunnittelee puolustajienkin hankkimista. The Sun kertoo, että Guardiola on tullut mukaan kisaan Southamptonin topparin Virgil van Dijkin saamiseksi.

Ja vielä, Guardiola haluaisi myös Schalken keskikenttäpelaaja Leon Goretzkan. Yaya Toure ja Fernandinho alkavat olla iäkkäitä pelaajia, ja 22-vuotias Goretzka olisi mainio pelaaja keskikentän pohjalle. Myös Liverpool, Chelsea, Arsenal ja Tottenhamkin ovat kiinnostuneita saksalaisesta, kuten myös Barca ja Real Madrid, mutta ilmeisesti Goretzka haluaisi Valioliigaan.

ManU ei myöskään aio olla hiljaa tammikuussa. Uutisten mukaan Jose Mourinho aikoo tehdä tarjouksen Chelsean Willianista.

Portugalilainen Porton keskikenttäpelaaja Danilo Pereira on Arsenalin ja Manchester Unitedin kiikarissa. Uutisten mukaan kumpikin joukkueista olisi lähettänyt tarkkailijat seuraamaan viime kesän EM-kisoissa loistavasti pelannutta Pereiraa.

Espanjan jätitkin heräilevät. Uutisten mukaan Barcelona olisi siirtänyt katseen Philippe Coutinhosta Mesut Öziliin. Coutinhon kaappaminen Liverpoolista ei onnistunut, mutta ex-Real Madrid pelaaja olisi sitten seuraava ehdokas. Real Madrid taas olisi kasaamassa uutta tarjousta Manchester Unitedin veskarista David de Geasta.