Tapparan johtoportaaseen kuuluva kasvo

Kiinalaisseuran päävalmentajaksi?

Onko kyseessä Tapparan toimitusjohtaja ja entinen huippupelaaja Mikko ”Mikki” Leinonen? Vai Tapparaa lähes kymmenen kautta valmentanut Jukka ”Kultatukka” Rautakorpi, joka on tuttu näky KHL-vaihtopenkin takana Amur Habarovskin valmentajana.

Jätetään osaavat ja arvostetut miehet jatkamaan omia hommiaan rauhassa. Kyseessä on Tapparan kahteen Liiga kultaan 13-vuoden tauon jälkeen johdattanut Jussi ”Jupe” Tapola. Tapola työskentelee tällä hetkellä Tapparan Urheilu- ja kehitysjohtajana. Hänellä on sopimus kyseisessä pestissä vuoteen 2020 asti. Kaapataanko hänet nyt kuitenkin ensimmäistä kertaa ulkomaille?

KHL:n tuore Kiinalaisjoukkue Kunlun Red Star aloitti kuluvan kauden legendaarisen Mike Keenanin  alaisuudessa, mutta Iron Miken saadessa potkut joulukuussa, tilalle valittiin Bobby Carpenter. Seura ilmoitti tammikuun alussa, että nykyinenkään pääkäskijä ei jatka seurassa ensi kaudella.

Nyt Kiinalaisseura hakee penkkinsä taakse asiaa osaavaa Suomalaisvalmentajaa. Venäläisen uutistoimisto RIA Novostin mukaan seuran listalla on ainakin Kari Jalonen, Ari-Pekka Selin sekä Jussi Tapola.

Jalosesta ja Selinistä haaveilun Red Kunlunin kannattaa lopettaa jo heti alkuunsa, sillä Jalonen on jatkamassa Sveitsissä Bernin johdossa ja Selinin sopimus kattaa Hifkissä vielä ensikauden.

Novostin mukaan Tapolan valitsemista seuran päävalmentajaksi ei voida julkaista ennen kuin Pyeongchangin Olympialaiset ovat kokonaan ohi. Tämä liittyy lakiteknisiin asioihin, sillä Tapola toimii tällä hetkellä Leijonien apuvalmentajana kyseisissä kisoissa.

Kotimaisista medioista ainakin Iltalehti on tavoittanut Tapolan, joka ei halua kommentoida asiaa ennen kisojen päättymistä.

Kunlunin tiedottaja Oleg Vinokurov myöntää seuran olevan Tapolan perässä. Tapola ei ole vieraillut ennen ulkomailla valmentaja tehtävissä.

Kunlunin listoilla on tällä hetkellä neljä Suomalaista: puolustaja Joonas Järvinen, hyökkääjä Jaakko Rissanen, Jaakko Valkama toimii seuran maalivahtivalmentajana sekä Matias Sarvela kuntovalmentajana.