Tässä arvio jääkiekon nuorten MM-kisojen valovoimaisimmasta kolmikosta

Suomalaispelaajia arvostetaan Pohjois-Amerikassa.

Nuorten jääkiekon MM-kisat alkavat taas joulupyhinä ja kotoisessa suomessa odotellaan jälleen pienten Leijonien tuovan lentokoneellisen kultaa kotimaahan. Nuorten MM-turnausta seurataan vuosittain isolla mielenkiinnolla Pohjois-Amerikassa, ja niinpä jenkeissä onkin nyt listattu ennakkoon turnauksen kolme mielenkiintoisinta pelaajaa. Joukosta löytyy muuan Eeli Tolvanen.

Suomi, Venäjä ja Ruotsi ovat 2010-luvulla jakaneet jokaisen maailmanmestaruuden keskenään. Edellä mainitut kolme maata ovatkin saaneet nuorten pelaajiensa tuotannon jylläämään mukavasti, ja niinpä tämän vuoden MM-kisojen suurimmat tähdetkin todennäköisesti löytyvät Suomi-Venäjä-Ruotsi akselilta.

Rasmus Dahl – Ruotsi

Yksi tulevan NHL-draftin ykkösvarauksen tittelistä taisteleleva pelaaja on 17-vuotiasruotsalainen Rasmus Dahlin. Nuorta miestä on ehditty jo verrata maamiehiinsä Nicklas Lindströmiin ja Erik Karlssoniin, joten puolustajalta odotetaan suuria tekoja jo ikäkausi maajoukkueessa ennen tulevaa NHL-uraa. Hyvä esimerkki miehen tehoista on tällä kaudella SHL:ssä 26 ottelussa nakutetut tehot 5 + 6 = 11.

Andrei Svechnikov – Venäjä

Siinä missä asiantuntijat arvioivat, että Ramus Dahlista tulee draftin ykkösvaraus, niin Andrei Svechnikovista odotetaan numeroa kaksi. 188cm pitkä Svechnikov on todella tappava hyökkääjä. Mies niittasi viime kaudella USHL yliopistosarjassa peräti 29 maalia 48 ottelussa. Tahti on ollut tällä kaudella ihan yhtä kova, kun OHL-seura Barrie Colts on saanut nauttia 16 ottelussa 14 kertaa venäläisnuorukaisen maaleista. Pelaajan alkukausi meni penkin alle käsivamman vuoksi, mutta MM-kisojen alla kaikki on taas (vastustajien kauhuksi) kunnossa.

Eeli Tolvanen – Suomi

Suomalaisittain mielenkiintoisin pelaaja pian alkavassa turnauksessa on tietenkin KHL-seura Helsingin Jokereissa loistava Eeli Tolvanen. Nashville Predators varasi Tolvasen viime kesän draftissa numerolla 30, ja nyt hänestä odotetaan turnauksen avainpelaaja. Tolvanen on tehnyt taalajäillä tällä sesongilla 17 maalia ja 18 – vuotiaasta nuorukaisesta onkin kasvanut koko KHL:n yksi kirkkaimmista tähdistä. Tolvanen edusti Nuoria Leijonia myös vuosi sitten MM-kisoissa, kun turnaus päättyi ”floppiin” Nyt Super-Eeli haluaa varmasti kultaa kaulaansa!