Teräväinen viime yön paras suomalainen

Hiljattain mittavan jatkosopimuksen tehnyt Teuvo Teräväinen oli viime kierroksen paras suomalainen NHL:ssä. Carolina voitti Vancouverin vieraissa ensi kerran sitten viime vuosituhannen.

Teräväinen, Carolina HurricanesCarolina Hurricanesin suomalaishyökkääjä Teuvo Teräväinen sai hiljattain 27 miljoonan dollarin ja viiden vuoden jatkosopimuksen. Nyt mies lunastaa hintaansa. Teräväinen oli joukkueen avainpelaaja, kun Carolina voitti viime kierroksella Vancouverin 5-2. Teräväinen teki ottelussa tehot 1+2.

Teräväisellä on kasassa 50 kauden runkosarjaottelussa 43 pistettä, 11 maalia ja 32 syöttöä. Viime kaudella Teräväinen teki uransa parhaat NHL-pisteet. Saldona oli 23+41, eli 64 pistettä. Tällä kaudella Teräväinen tulee parantamaan mukavasti, tasaisen vauhdin taulukolla kuluvalla kaudella menee 70 pisteen raja rikki.

 

Teräväinen on selvästi yksi Carolina Huricanesin tulevaisuuden kulmakiviä. Hän on vasta 24-vuotias, mutta kokemusta on jo paljon. Teräväinen pelasi ensimmäisen NHL-ottelunsa jo kaudella 2013-2014. Helsinkiläisen ura on myös ollut komeasti nousujohteinen koko ajan, hän on joka kaudella tehnyt piste-ennätyksensä.

Carolinan voitto Vancouverista oli harvinainen tapaus. Edellisen kerran Hurricanes on voitanut Canucksien kotikentällä lokakuussa 1999.

Ottelu oli Carolinalle viimeinen ennen All Stars -taukoa.

 

 

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia