Tilastot kertovat: eniten maalipaikkoja luovat pelaajat

Kuka on maailman luovin futistähti? Tilastot eivät valehtele, joka listan kärjessä samat nimet Di Maria, Messi, De Bruyne, Muller

Kun jalkapallo on tauolla, niin ehtii tutkia tilastoja. CIES Football Observatory -tutkimuslaitos on käynyt läpi maailman huippupelaajien ottelut viimeisen viiden vuoden ajalta, tarkoituksena löytää maailman luovin pelaaja. Luova pelaaja on sellainen, joka luo muille huippuhyviä maalipaikkoja.

Viimeisen 12 kuukauden aikana eniten maalipaikkoja luonut pelaaja on ollut argentiinalainen PSG:n Angel Di Maria. Ranskan Ligue 1:ssä Di Maria on viimeisen vuoden aikana luonut 32 huippuhyvää maalipaikkaa, eli yhden per 82 peliminuuttia.

Di Marian takana tilastossa ovat Bayern Munchenin Thomas Muller, Barcelonan Leo Messi sekä Manchester Cityn Kevin De Bruyne.

Tehokkain maalipaikkojen luomisessa on ollut Munchenin Muller. Hän on saanut tehtyä joukkuekavereilla yhden erinomaisen maalipaikan per 81 peliminuuttia.

Messin ja De Bruynen luotu paikka per peliminuutit -lukema on kummallakin 87.

Viitonen listalla on Atalantan Papu Gomez.

Tulevaisuuden tähdistä ykkönen on Liverpoolin 21-vuotias laitapakki Alexander Trent-Arnold.

Tilastossa on tutkittu myös maalipaikkojen luomista kolmen viime vuoden ajalta. Tässä kärki on Messi, Muller, De Bruyne, Di Maria ja Gomez, eli samat kaverit taas kärjessä. Kuutosena kolmen vuoden listalla on Neymar.

Ja vielä viidenkin vuoden tilastot on koottu, taas samat pelaajat kärjessä. Viiden vuoden järjestys on tämä: Messi, Di Maria. De Bruyne, Neymar, Muller, kuutosena Luis Suarez ja seiskana Papu Gomez.

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia