Suomalaiset listattuna 2020 NHL:n varausrankingissa

NHL:n varaustilaisuus on siirretty, mutta huhumylly käy tuttuun tapaan kuumana. Tulevassa varaustilaisuudessa ei ole Kakon ja Laineen tasoisia hypetystä aiheuttavia lupauksia, mutta muutamia varmoja varauksia löytyy.

Muun muassa kanadalaismedia TSN on julkaissut omat listauksensa siirtneestä draftista, mutta siihen ei mahdu tällä hetkellä kuin yksi suomalainen. 18-vuotias keskushyökkääjä Anton Lundell on sijalla 11., kun muut suomalaiset ovat eri analyytikkojen mielestä vielä epäselviä tapauksia. Draftanalysis on kuitenkin julkaissut listauksen koskien ainoastaan parhaita suomalaisia.

1. Anton Lundell – HIFK, keskushyökkääjä, 185cm, 83kg.

Tämä kahdensuunnan sentteri omaa erinomaisen laukauksen ja on siksi suomalaisten kermaa tulevassa varaustilausuudessa. Lundell on pelannut suuria minuutteja Liigassa kahden kauden ajan ja on osoittanut kykynsä pelata fiksusti paineen alla. Hän on kuuden parhaan sentterin joukossa, eikä olisi ihme jos hän olisi jonkun seuran kolmen halutuimman pelaajan listalla.

2. Kasper Simontaival – Tappara U20, laitahyökkääjä, 175cm, 78kg

Simontaival oli U20 Tapparan parhaimpia maalintekijöitä ja homma sujuu kuten videolta näkyy. Hän ei ole todellakaan ole kentän suurin, mutta hän pelaa kovalla intensiteetillä ja käyttää hyväkseen nopeuttaan etsiessään paikkoja rikkoa puolustus. Simontaival pelasi vahvasti myös Mestiksen puolella ja kansainvälisetkään otteet eivät varmasti ole menneet ohi scouttien silmien.

3. Roni Hirvonen – Ässät, keskushyökkääjä, 176cm, 74kg

Hirvonen on agressiivinen kahdensuunnan sentteri jolla riittää jalkoja koko ottelun ajaksi. Hän liikkuu taidokkaasti ylivoimalla, mutta myös alivoiman pelaaminen onnistuu. Hän oli Liigan tulokkaiden peliaikalistauksen kärkipäässä.

4. Joni Jurmo – Jokerit U20, puolustaja, 193cm, 86kg

Jurmoa pidetään tällä hetkellä yhtenä euroopan parhaista nuorista kahdensuunnan puolustajista. Häntä on peluutettu paljon ja Jokerit ovat luottaneet hänet useasti kentälle myös vastustajan parhaimmistoja vastaan. Ulottuvaa ja nopeaa puolustajaa povataan kolmannen kierroksen varaukseksi.

5. Veeti Miettinen – Blues U20, laitahyökkääjä, 175cm, 72kg

Pienikokoinen, mutta kovan laukauksen omaava Miettinen valittiin marraskuussa nuorten Liigan parhaaksi pelaajaksi eikä suotta. Miettinen on lähdössä yliopistosarjaan joka kertoo motivaatiosta kehittyä NHL-pelaajaksi.

6. Joel Blomqvist – Kärpät U20, maalivahti, 186cm, 93kg

Yaroslav Askarov on maalivahtien ykkönen tulevassa varaustilaisuudessa, jonka vuoksi Blomqwist on jäänyt näkymättömiin, mutta hän tulee ehdottomana kakkosena maalivahtien kategoriassa. Perhostyyliin torjuva nuorukainen on rauhallinen ja hän osaa ajoittua ja asettua taitavasti.

7. Topi Niemelä – Kärpät – puolustaja, 182cm, 74kg

Taidokas kahdensuunnnan puolustaja sai näytönpaikan Kärpissä ja osoitti olevansa luottamuksen arvoinen. Erittäin hyvä luistelija ei pelkää käyttää vahvaa laukaustaan ja 43:ssa pelatussa Liiga-ottelussa hän laukoikin reilusti. Videolla Niemelän osuma CHL-ottelusta.

8. Eemil Viro – TPS, puolustaja, 182cm, 76kg

TPS:n pelaajatarkkailija Tomi Kallio kertoo Virolla olevan kaikki ne ominaisuudet, joita tämän päivän huippupuolustajilta vaaditaan niin kaukalon hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin. Päättäväinen ja fyysinen puolustaja on vahva yksi-yksi tilanteissa ja selviää usein voittajana ulos tilanteesta.

9. Oliver Suni – Oshawa OHL, laitahyökkääjä, 188cm, 85kg

Suni on kuulunut ikäluokkansa maajoukkuekalustoon ja pelannut vahvasti myös Kanadassa. Hän oli OHL:n parhaita aloittajia ennen olkapäävammaansa, mutta paluun jälkeenkin hän on pysytellyt kohtalaisessa pelikunnossa. Hänen fyysiset ominaisuutensa sopivat hyvin pohjoisamerikkalaiseen kiekkoon ja OHL:n pelit valmistavat häntä hyvin NHL:ään.

10. Juuso Maenpää – Jokerit U20, keskushyökkääjä, 169cm, 64kg

Nuorten Liigan syyskuun paras pelaaja Mäenpää omaa vahvan luistelun ja nopea pelinlukutaito on kehittänyt häntä nopealla tahdilla eteenpäin. Hän haluaa jatkuvasti kiekkoon ja on maaliahne persoona, joka tekee hurjasti töitä myös kiekottomana. Häntä on verrattu jopa Johnny Gaudreauhun.

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia