Toronto koutsi Mike Babcock hyppi seinille kuullessaan mahdollisuudesta

varata Laine tai Matthews

Kanadalainen TSN haastatteli Toronto Maple Leafsin päävalmentajaa Mike Babcockia, kun mies kertoi varaustilaisuuden arvontapäivästä. Varausvuorot arvotaan siten, että edellisien vuosien heikko menestys vaikuttaa todennäköisyyteen saada kärkipään vuoroja. Kuten tunnettua Toronton viime vuodet ovat kaukana vuosien 1957-1967 dynastiasta. Tuolloin he marssivat loppuotteluihin kerta toisensa jälkeen ja ottivat neljä Stanley Cuppia. Kyseiseltä ajanjaksolta on muuten kirjakin ; Toronto Maple Leafs: diary of a dynasty, 1957-1967.

Maple Leafs voitti ruletin saaden ensimmäisen varausvuoron.

Maple Leafsin insider Kristen Shilton pääsi haastattelemaan Babcockia asian tiimoilta.

Babcock selitti Leafsin positiivista otetta:

-No, me saimme Austonin. Mitä jos emme olisi saaneet? Muistan, kun kolmen ensimmäisen varaajan joukkoon pääsy varmistui, että hypin pitkin olohuonetta. Kun ensimmäinen varausvuoro varmistui. Minä itkin. Ihmiset eivät ymmärrä. Tarvitsemme oikeita pelaajia , Babcock sanoo.

Babcockin riemulle on syynsä, sillä hänellä oli käsillään maailman nuoret huiput. Tappara kasvatti Patrik Laine oli pelannut täydellisen Liiga kauden ja tienannut itselleen Liigan pudotuspelien arvokkaimman pelaajan tittelin. Pate oli ennakkoarvioissa lähellä jopa ykkösvarauksen paikkaa. Ykkössija meni kuitenkin Yhdysvaltalaiselle Auston Matthwesille. Matthews on lunastanut paikkansa Torontossa täydellisesti.

Matthews on kirjannut kuluvalla kaudella ainoastaan yhden maalin enemmän kuin Patrik Laine. Austonin saldo näyttää 26+21. Laineella vastaavasti 25+17. Laineen tilillä on kuitenkin eniten ylivoimamaaleja koko NHL:ssä. Hän on Pittsburgh Penguinsin venäläistähti Evgeni Malkinin 13 osuman edellä 14:sta häkillä.

Muista tsekata kattava Talviolympialais paketti tästä!