TSN hehkuttaa kesällä 2019 varattavaa 16-vuotiasta TPS-lupausta

Hunajata hunajata TPS faneille

NHL:n vuoden 2019 varaustilaisuuteen on aikaa yli puolitoista vuotta, mutta jo ensimmäisissä spekulaatioissa on mukana suomalaislupaus.

TSN:n asiantuntija ja entinen Calgary Flamesin GM Craig Button listasi 19 kärkipään nimeä, joita kannattaa seurata NHL-draftin lähestyessä.

Buttonin listalta löytyi yksi suomalaisnimi, TPS:n helmikuussa 17-vuotta täyttävä Kaapo Kakko. 

– Kaapo Kakko on horisontissa siintävä nousussa oleva suomalainen ”snaipperi”. Hänen hyökkäystaitonsa ovat uskomattomat ja hänen kykynsä viimeistellä maaleja saattavat auttaa häntä seuraamaan loistavien suomalaisten maalintekijöiden kuten Teemu Selänteen ja Patrik Laineen jalanjäljissä, Button hehkutti.

Jos vertaamme nyt jo NHL:ää pelaavien suomalaisten pistekeskiarvoa A-juniori iässä, niin Kakko ylittää yllättäviäkin nimiä:

Mikko Rantanen 0,68

Sebastian Aho 1,34

Artturi Lehkonen 1,35

Kaapo Kakko 1,58

Mikael Granlund 1,62

Jesse Puljujärvi 1,63

Listan pelaajista Kakkoa ollaan verrattu Ahoon, sillä he ovat kiekolla taitavia, tekevät pieniä asioita oikein ja ovat erittäin tunnollisia joukkuepelaajia.

186-senttinen ja 82-kiloinen Kakko on tehtaillut kuluneella kaudella TPS:n A-junnuissa 19 peliin varsin maistuvat 13 maalia ja samanverran syöttöpisteitä.

Viime tammikuussa uutisoitiin Kakon kirjoittaneen kahden vuoden sopimuksen TPS:n Liiga joukkueen kanssa.

TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki kommentoi sopimusta tuoreeltaan: – Kaapo on oman ikäluokkansa aivan terävintä kärkeä Suomessa, joten luonnollisesti olemme iloisia tästä sopimuksesta. Mielenkiinnolla odotamme, miten hänen kehityksensä etenee seuraavien vuosien aikana.