U20 MM: Puistola pistepörssin kärjessä

Suomi on tehnyt kahdessa iime MM-ottelussa 15 kassia, ja se on vienyt suomalaiset korkealle pistepörssissä. Patrik Puistola pitää kärkipaikkaa.

Patrik Puistola Carolina Hurricanes

Suomalaisilla menee lujaa jääkiekin U20 MM -turnauksen pistepörsissä. Carolina Hurricanesin varaama Patrik Puistola on kolmen ottelun jälkeen ykköspaikalla ja Kristian Tanus nelosena. Matias Maccelli ja Joonas Oden ovat vielä hyvin kärjen mukana jaetulla 11. sijalla. Rädyn veljekset Aatu ja Aku ovat jaetulla sijalla 20.

Plusmiinustilstossa Rädyn veljekset ovat komeasti kärjessä. Kummallakin on teholukemana +6.

Suomi on tehnyt kahdessa viime ottelussaan 15 maalia, ja tämä on nostanut suomalaisia ylemmäs pistepörsissä. Kazakstania vastaan Puistola teki kaksi maalia.

Puistolan tilasto on 4+3. Hänen mainio pelivire on ollut yllätys. Vielä muutama viikko sitten Puistolan pelaaminen koko MM-turnauksessa oli kovin epävarmaa.

Puistola sai aiemmin kaudella Jukureiden ja Ilveksen SM-liiga -ottelussa kovan iskun päähän, ja tämä vei nuorukaisen sairastuvalle. Ilveksen Panu Miehu taklasi Puistolaa niin lujaa, että tältä meni taju ja jää värjäytyi verestä punaiseksi.

Nyt MM-turnauksessa Puistola on kiitellyt Suomen hyvää ylivoimaa.

”Siinä on ollut aika helppo seistä, maalin edessä ja takatolpalla. Olla vain lapa jäässä. Kaverit ovat antaneet sitten hyviä syöttöjä”, hän sanoi haastattelussa.

Kristian Tanuksen kanssa Puistola on pelannut yhdessä jo nuoresta asti, ja nyt MM-kisoissa he ovat olleet hyvä tutkapari.

U20 MM-turnauksen pistepörssi

Patrik Puistola FIN 4+3 = 7 +4

Trevo Zegras USA 0+7 = 7 +4

Shane Pinto USA 3+3 = 6 +3

Kristian Tanus FIN 2+4 = 6 +4

Matias Maccelli FIN 1+3 = 4 +1

Joonas Oden FIN 1+3 = 4 +4

Aatu Räty FIN 2+1 = 3 +6

Aku Räty FIN 2+1 = 3 +6

 

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia