U20 MM: Suomi pudottanut Kanadan 2019, 2016 ja 2014

Kolme viimeistä kertaa, kun Suomi ja Kanada ovat kohdanneet U20 MM -kisojen pudotuspeleissä, on Suomi jatkanut ja Kanada lähtenyt kotimatkalle. Ja joka kerta Suomi on jatkanut maailmanmestariksi asti.

Suomi-Kanada, U20, MM jääkiekko

Suomella on viime kisoissa ollut tapana lähettää Kanada kotimatkalle. Kolme viimeistä kertaa, kun Suomi on kohdannut Kanadan U20 MM -turnauksen pudotuspeleissä, Suomi on peitonnut kanukit. Ja joka kerta Suomi on jatkanut maailmanmestariksi asti.

Eiköhän uusi vuosikymmen alla samalla mallilla.

Viime kisoissa 2019 Suomi voitti Kanadan heti ensimmäisellä pudotuskierroksella jatkoajan jälkeen. Ja Kanada oli vielä kisaisäntä.

Jatkoajalle mentiin lukemissa 1-1. Kanadan Mitchell oli tehnyt avausmaalin toisessa erässä. Loppu oli suomalaisille melkein ikimuitostoinen. Aleksi Heponiemi tasoitti pelin, kun pelattiin jo viimeistä peliminuuttia. Maali tuli aikamoisella onnenkantamoisella. Eeli Tolvanen laittoi kiekon maalille, josta se pomppasi verkkoon Heponiemen säären ja Kanadan veskarin DiPietron kainalon kautta.

Jatkoajan kuudennella minuutilla Kanadalla oli hyvä maalipaikka, mutta pakki Dobsonin maila napsahti poikki vedossa. Siitä Suomi pääsi hyvään vastaiskuun, ja mukaan noussut pakki Toni Utunen laittoi kapteeni Aarne Talvitien syötön maaliin.

Suomen maalivahti Luukkonen oli yksi ottelun sankareista. Hän torjui jatkoajalla ennen ratkaisuosumaa Kanadan Comtoisin rankkarinkin.

Kanadan lätkäbaareissa tuli hiljaista Suomen voitto-osuman jälkeen:

Kotikisoissa maalijuhla 6-5

Suomen omissa kotikisoissa vuonna 2016 Suomi pudotti Kanadan myös ensimmäisellä kierroksella, neljännesfinaaleissa. Lopputulos oli Suomelle 6-5 ja voittomaalin laukoi tietenkin Patu Laine.

2014 Ruotsin kisoissa Suomi pelasi itsensä lopulta mestariksi. Välierässä Kanada meni nurin ylivoimaisen esityksen jälkeen 5-1. Teuvo Teräväinen teki pelissä kaksi maalia ja Rasmus Ristolainen, Artturi Lehkonen ja Joni Nikko yhden mieheen.

Suomella olisi perinteitä Kanadan voittamiseen. Siihen tulee jatkoa 4.1.2020?

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia