UEFA rankaisemassa Manchester Cityä: ulos Mestareiden liigasta!

UEFA:n tutkimusosaston mukaan Manchester City on tehnyt vilppiä ja siitä pitää rangaista rankimman päälle. CIty on sitä mieltä, että ei olla huijattu.

manchester city

UEFA on aikeissa sulkea Manchester Cityn ulos ensi kauden Mestareiden liigasta. Syy rangaistukseen olisi se, että UEFA:n mukaan City on rikkonut talouspuolen fair play -säädöksiä.

UEFA:n tutkimusosasto on parin päivän sisään jättämässä raporttinsa, ja raportti suosittelee, että City laitetaan vuodeksi jäähylle. Tämä antaisi Arsenalille suoran pääsyn Mestareiden liigaan.

Manchester City taas on sitä mieltä, että heillä on vahvat todisteet siitä, että vilppiä ei ole tehty.

Joka tapauksessa hiki varmasti on Cityn seurajohdon otsalla. Loppujen lopuksi hienosti sujunut kausi Valioliigan mestaruuksineen voi saada todella ikävän lopun, jos se kaikkein suurin ja kaunein turnaus jää ensi kaudella väliin.

UEFA on tutkinut Cityn tapausta virallisesti maaliskuusta asti. Syy tutkimuksiin oli saksalaisen julkaisun Der Spiegelin lehtijuttu, jonka mukaan City oli jättänyt ilmoittamatta 70 miljoonan punnan rahoituksen, jonka se oli saanut omistajiltaan Abu Dhabi United Groupilta.

Der Spiegelillä on jutun takeena iso kasa asiaan liittyviä sähköposteja. City on sitä mieltä, että sähköpostit ovat tulleet julkisuuteen laittoman hakkeroinin seurauksena ja asiayhteydestä irrotettuina. Cityn lausunnon mukaan syytökset talousvilppiin ovat kokonaan valhetta.

UEFA:n tutkimusosastom pomo, Belgian entinen pääministeri Yves Leterme sanoi jo helmikuussa, että jos Der Spiegelin juttu on totta, niin kilpailukielto on paikallaan.

Jos City jää ilman rangaistusta, niin se on vahva viesti siitä, että myös jalkapallossa laki on suurille ja mahtaville eri kuin pienille ja kurjille.

 

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia