Unai Emerystä Arsenalin manageri

Arsenal ei ole vielä virallisesti vahvistanut, että Unai Emery on seuran seuraava manageri, mutta Emery itse on jo tiedon lipsauttanut verkkosivuillaan.
unai emery potkut arsenal

PSG:n kahden viime kauden manageri Unai Emery on Arsenalin seuraava manageri. Nimitystä ei ole vielä virallistettu, mutta eiköhän sekin pian tule. Emeryn omilla verkkosivuilla asia jo lipsautettiin julki. Tiistai-iltana unai-emery.com -sivulla julkaistiin kuva, jossa Emery oli punaisen taustan edessä vierellä Arsenalin logo, ja tekstissä luki: ”ylpeä saadessani olla osa Arsenalin perhettä”. Keskiviikkona aamulla Emeryn sivu oli nurin, Arsenal-fanit ilmeisesti kaikki halusivat samaan aikaan käydä katsomassa kuvaa.

 

Emery jätti PSG:n viime kauden jälkeen. Pariisin ajan saldoksi Emerylle tuli yksi Ranskan liigan voitto ja neljän kotimaan cupin voitto. Aikaisemmin Emery oli johdattanut Sevillan kolmesti peräkkäin Eurooppa-liigan voittoon.

Arsene Wengerin eroilmoituksen jälkeen seuran managerisuosikiksi kaavailtiin aluksi Mikel Artetaa, Luis Enriqueta sekä Juventuksen Massimiliano Allegria. Emery oli aluksi vetofirmojen listoilla kaukana kärjestä.

46-vuotiaan Emeryn oma pelaajaura meni suurimmaksi osaksi Espanjan kakkosliigassa Segunda Divisionissa. Hänestä tuli manageri vuonna 2005. Aluksi Emery manageroi Lorcan ja Almerian pikkujoukkueissa, kunnes kaudelle 2008-09 hänestä tuli neljäksi vuodeksi Valencian manageri. Emery oli mainio Valenciassa, hänen kaudellaan joukkue tuli kolmasti La Ligan kolmoseksi.

Valencian jälkeen Emery siirtyi lyhyeksi toviksi Spartak Moskovaan, kunnes hän sai vuonna 2013 paikan Sevillasta. Ensimmäisellä Emeryn Sevilla-kaudella joukkue tuli La Ligassa viitokseksi ja voitti Eurooppa-liigan finaalissa Benfican rankkarikisassa.

Emery on ilmeisen mieluinen valinta Arsenal -faneille. Mediapersoona ja kova Arsenal -fani Piers Morgan on myös jo hehkuttanut Emeryn tuloa Emirates -stadionille.

 

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia