United hävisi Citylle, ja pukukopeissa alkoi tappelu

United hävisi Citylle kotikentällään. Manageri Mourinho syytti erotuomaria ja vaatii Cityn pelaajia lopettamaan meluamisen, tuli tappelu.

Manchester City voitti Manchesterin paikallisottelussa Unitedin tämän kotikentällä Old Traffordilla 2-1. Ottelun jälkeen tunteet sen verran kuohahtivat, että joukkueet saivat aikaan pelaajatunnelissa tappelun. Tappelun aloittaja oli kukapa muu kuin Unitedin manageri Jose Mourinho. Kaiken kaikkiaan tönimisessä ja nujakassa oli mukana parisenkymmentä pelaajaa ja henkilökuntaan kuuluvaa.

Kahina alkoi, kun häviöstä harmistunut Mourinho oli mennyt Cityn pukukoppiin vaatimaan, että musiikki olisi laitettava hiljemmalle. Cityn pelaajat olivat ilmeisen kovaäänisesti juhlineet voittoa ja laulaneet voitonlauluja, ja Mourinhon mielestä Cityn olisi pitänyt kunnioittaa enemmän vastustajaa eikä metelöidä niin kovasti.

Mourinho sai ensimmäiseksi Cityn pukukopin ovella vastaansa maalivahti Edersonin. Mourinho ja Ederson aloittivat tiukan sanailun ja suoranaisen huutamisen portugaliksi. Mourinho oli ilmeisesti samalla syyttänyt brasilialaista Edersonia filmaamisesta ja ajanpeluusta.

Tämän jälkeen Mourinhoa oltiin ilmeisesti vieilä heitetty pullolla, ja hänet päälleen oltiin heitetty vettä ja maitoa. Maitoa?! Kuka juhlii komeaa voittoa juomalla maitoa? Rähinän jälkipyykissä olisi myös syytä selvittää, että kuka Cityn väestä mieluiten ottaa juhlajuomaksi maitolasin?

Cityn valmentaja Mikel Arteta sai kahinassa otsaansa vertavuotavan haavan, joka ilmeisesti tuli Unitedin Romelu Lukakun heittämästä pullosta.

Cityn leiristä sanottiin tilanteen selvittyä, että he eivät tehneet mitään väärin, vaan Mourinho provosoi.

Itse ottelusta Mourinho löysi Unitedin tappion syyksi joukkueen häpeällisen puolustamisen sekä epäreilun erotuomarityöskentelyn. Mourinhon mielestä tuomari Michael Oliverin olisi pitänyt ottelun loppupuolella antaa Unitedille rankkari, kun Nicolas Otamendi kaatoi Ander Herreran. Oliver antoi tilanteesta Herreralle varoituksen filmaamisesta.

”Mielestäni he ovat onnekkaita, kaikki tuomiot menevät heidän edukseen. Voimme puhua mistä vain haluat, jalkapalloteorioista, tilastoista, pallonhallinnasta, mistä vain, mutta kuitenkin aivan kuin viime vuonna kyse oli rankkarista tärkeällä hetkellä. Sitä olettaisi, että City tekee loistavia maaleja, eikä kahta halpaa osumaa. He hallitsivat ottelua, mutta pelin paras pelastus oli heidan maalivahtinsa Edersonin tuplapelastus”, Mourinho sanoi.

Guardiola huokasi ottelun jälkeen: ”Sama homma kuin viime kaudella. Voitimme koska olimme parempia. Joka osa-alueella olimme parempia. En tiedä vastustajan suunnitelmaa, mutta me tulimme yrittämään voittamista. Saman teimme Stamford Bridgellä. Olen tyytyväinen, koska monet sanoivat, että ei Englannissa voi pelata näin. On vasta joulukuu. Jos meillä on 11 pisteen ero, kun kohtaamme seuraavan kerran huhtikuussa, sitten sanon, että olemme mestareita”.